Ασκήσεις στο σπίτι με την Μάντη Περσάκη για γράμμωση σε όλο το σώμα

Η γράμμωση σε όλο το σώμα είναι όνειρο ζωής για τις περισσότερες. Αν όμως ακολουθείς την κατάλληλη διατροφή και παράλληλα το σωστό πρόγραμμα στην άσκηση, μπορείς να τα καταφέρεις. 

Κι αν πιστεύεις ότι χρειάζεται να “λιώσεις” στο γυμναστήριο κάνεις λάθος. Και δεν το λέω εγώ αλλά η αγαπημένη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη. Είναι εκείνη που σου προτείνει ασκήσεις που μπορείς να κάνεις στο σπίτι και να πετύχεις το στόχος σου ακόμη πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. 

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να στρώσεις το yoga mat και να αντιγράψεις τις κινήσεις της. 

ΑΣΚΗΣΗ 1

 

Ξαπλώνω στο στρώμα, με τα χέρια πίσω από τον αυχένα και  έχοντας τα πόδια τεντωμένα στον αέρα, εκπνέοντας στρίβω τον κορμό προσπαθώντας ο αγκώνας να ακουμπήσει το αντίθετο τεντωμένο γόνατο. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 2

 

Από την ίδια θέση, έχοντας τεντωμένα τα πόδια ψηλά και τα χέρια πίσω από τον αυχένα, εκπνέοντας σηκώνω τον κορμό και επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

 

Ξαπλώνω στο έδαφος και τοποθετώ τα χέρια δίπλα από τη λεκάνη. Το ένα πόδι μου πατάει λυγισμένο στο έδαφος και στη συνέχεια φέρνω το άλλο μου πόδι λυγισμένο, ώστε τα δάχτυλα να ακουμπήσουν στο αντίθετο γόνατο. Με την εκπνοή σηκώνω τη λεκάνη μου όσο πιο ψηλά μπορώ και ταυτόχρονα τεντώνω το πόδι μου στο πλάι. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 4

 

Από τετραποδική θέση, εκπνέοντας τεντώνω στο πλάι το πόδι και επαναφέρω αργά για 1’ σε κάθε πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 5

 

Στηρίζομαι σε παλάμες και στα δάχτυλα των ποδιών έχοντας τα χέρια και τα πόδια τεντωμένα, ώμοι- παλάμες στην ίδια ευθεία. Εκπνέοντας και για 1’ φέρνω, «σταυρώνω» τα χέρια μπροστά στο στήθος σφίγγοντας  καλά την κοιλιά και προσπαθώντας να μην χαλάσω την αρχική μου θέση.

Read More

And More