Διατάσεις: Ένα σετ ασκήσεων για να μην τις παραλείψεις ξανά

Διατάσεις! Είναι το μέρος της προπόνησης που συνήθως βαριέσαι να εκτελέσεις, είτε γιατί ανυπομονείς να αρχίσει το ασκησολόγιο, είτε επειδή είσαι κουρασμένη και το μόνο που σκέφτεσαι είναι να αλλάξεις και να κατευθυνθείς προς το σπίτι. Είναι, όμως, απαραίτητες. Για να αποφύγεις τους τραυματισμούς, τα πιασίματα, τους μυϊκούς πόνους. 

Σήμερα, λοιπόν, η, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, μοιράζεται μαζί μας ένα σετ με διατάσεις, προκειμένου να συνοδεύσεις τις προπονήσεις που σου παρουσιάζει κάθε εβδομάδα εδώ μέσα από το TLife. Δεν θα τις παραλείψεις ξανά. Σύμφωνοι; 😉

Άσκηση 1

Ξαπλώνουμε σε πλάγια θέση και στηριζόμαστε στον αγκώνα. Τραβάμε το πόδι λυγισμένο και ύστερα το σηκώνουμε τεντωμένο όσο πιο κοντά μπορούμε προς το κεφάλι. Τεντώνουμε και λυγίζουμε για 30’’ σε κάθε πλευρά.

Άσκηση 2

Καθόμαστε με το ένα πόδι τεντωμένο στο πλάι, το άλλο παραμένει λυγισμένο. Κάμπτουμε κορμό στην πλευρά του τεντωμένου ποδιού και μακραίνουμε. Επαναλαμβάνουμε για 30’’ σε κάθε πλευρά.

Άσκηση 3

Ξαπλώνουμε ανάσκελα με τα γόνατα στο στήθος λυγισμένα και τα τεντώνουμε ταυτόχρονα προς το κεφάλι. Επαναλαμβάνουμε για 30’’.

Άσκηση 4

Ξαπλώνουμε ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα στο στήθος και ενωμένες τις μύτες των ποδιών με τα γόνατα όσο πιο ανοικτά γίνεται. Τεντώνω πρώτα το ένα πόδι ανοικτά στο πλάι και μετά το άλλο, επαναλαμβάνουμε εναλλάξ για 30’’ σε κάθε πόδι.

Read More

And More