#AbsChallenge

Επίπεδη κοιλιά: 5 ασκήσεις για να ροκανίσεις τους κοιλιακούς σου μετά τις διακοπές

Είναι αυτές οι μέρες που σκέφτεσαι τις παρασπονδίες που έκανες στις διακοπές και φυσικά το μετά. Το γυμναστήριο και τις προπονήσεις σου που άφησες για λίγες μέρες στην άκρη. Και καλά έκανες! Γιατί, τόσο το σώμα, όσο και το πνεύμα σου έχουν ανάγκη να κάνουν ένα διάλειμμα και να αποφορτιστούν από όλα. 

Και τώρα έφτασε η στιγμή της επιστροφής. Σε όλα. Back To Work! Και, φυσικά, δεν αναφέρομαι μόνο στον εργασιακό σου χώρο, αλλά και στις αγαπημένες σου fitness συνήθειες. Ευκαιρία να θέσεις τα Resolutions και – ναι! – να τα επιτύχεις. Με κόπο, αλλά και τρόπο. Τι θα έλεγες να πάρεις μέρος σε ένα #AbsChallenge; Κρατάς την παιχνιδιάρικη διάθεση και αρχίζεις τα… ροκανίσματα στην περιοχή της κοιλιάς. Εξάλλου, η επίπεδη κοιλιά είναι πάντα στην Bucket List με τους στόχους μας. Πόσο μάλλον τώρα που το καλοκαίρι σιγά – σιγά τελειώνει και η καθημερινότητα μας χτυπά την πόρτα ξανά.

Σύμμαχος σου σε όλη την προσπάθεια η, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη. Το κορίτσι που και αυτή τη σεζόν θα σε γυμνάσει σωστά και θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις το σώμα των ονείρων σου. Ξεκινάμε με το πιο ιδανικό Challenge για τους κοιλιακούς. Θυμήσου ότι την πρώτη εβδομάδα δουλεύεις για ένα λεπτό την κάθε άσκηση, την δεύτερη για δύο, την τρίτη για τρία και την τέταρτη για τέσσερα. Έτοιμη;

Καλλίγραμμα πόδια. Και ταυτόχρονα γυμνασμένα. Είναι το όνειρο σου. Αυτό το καλοκαίρι θα σταματήσει να είναι άπιαστο! Γιατί εκτός από κόπο – μεταξύ μας θα λέμε πάντα την αλήθεια, τα είπαμε, τα συμφωνήσαμε – θέλει και τρόπο. Για το τελευταίο, φροντίζει, η, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, η οποία και σήμερα είναι εδώ για να σε βοηθήσει να αποκτήσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. 

Για αυτό, μας έχει ετοιμάσει ένα απολαυστικό Challenge, το οποίο εστιάζει στα… πόδια μας! Μπορείς να το κάνεις στο σπίτι, στο μπαλκόνι ή ακόμα και στην παραλία, αν δεν θες να χάσεις στιγμή από τις διακοπές σου. Το σημαντικό είναι ότι πρέπει να δουλεύεις την κάθε άσκηση 1 λεπτό την πρώτη εβδομάδα, 2 την δεύτερη, 3 την τρίτη και 4 την τέταρτη. Έτοιμη; 

Πριν ξεκινήσεις, θυμήσου τα παρακάτω:

  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα στην αρχή, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος (Κάνε κλικ εδώ για να δεις το πρόγραμμα με τις διατάσεις)
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν προχωράς σε τυχόν πειραματισμούς, που ίσως σε τραυματίσουν.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό.

Άσκηση 1

Άσκηση 2

Άσκηση 3

Άσκηση 4

Άσκηση 5

Read More

And More