Έχεις σωματότυπο Μήλο; Αυτές είναι οι ασκήσεις για flat κοιλιά και πιο αδύνατη μέση…

Ποιος τύπος σωματότυπου αντιστοιχεί στο δικό σου σώμα; Έχεις το κλασικό μεσογειακό πρόβλημα με ψωμάκια και περιφέρεια ή το δικό σου πρόβλημα εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στο σημείο της κοιλιάς; Η Σόφη Πασχάλη ετοίμασε δύο προγράμματα γυμναστικής ειδικά σχεδιασμένα για κάθε τύπο γυναίκας. Εσύ λοιππόν τι σωματότυπο έχεις; Μήλο ή αχλάδι; Έχουμε τις ασκήσεις για κάθε έναν ξεχωριστά.

Μετά τις ασκήσεις για το σωματότυπο αχλάδι [Αν δεν τις έχεις δει ακόμη, δες τις ασκήσεις εδώ] – περιφέρεια, γλουτοί και κυτταρίτιδα – η Σόφη σου εξηγεί τι ακριβώς πρέπει να κάνεις αν ανήκεις στο σωματότυπο μήλο και θέλεις να χάσεις λίπος και πόντους κύριως από την κοιλιά και τα πλαϊνά!

Μήλο ή αχλάδι;
Γνωρίζεις πως οι δύο βασικοί σωματότυποι είναι ο σωματότυπος μήλο και ο σωματότυπος αχλάδι. Ο πρώτος αφορά σε γυναίκες που έχουν μεγαλύτερη περιφέρεια, λίπος στην κοιλιά και παχάκια στη μέση και χαμηλά στην πλάτη, ενώ ο δεύτερος είναι ο λεγόμενος “μεσογειακός” με το λίπος να συγκεντρώνεται στους γλουτούς και τα ψωμάκια. Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε κάθε σωματότυπο, όμως διαιτολόγοι και ειδικοί συμφωνούν σε ένα και μόνο πράγμα: Για να δεις πραγματικά αποτελέσματα πρέπει να κάνεις και γυμναστική.

Ασκήσεις για σωματότυπο μήλο!
Μία λέξη πρέπει να ηχεί στα αυτιά σου όταν ο στόχος είναι το λίπος της κοιλιάς. ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ! Μην απογοητεύεσαι και μόνο στη σκέψη… Η Σόφη έχει επιλέξει διάφορες παραλλαγές για να μην βαρεθείς ποτέ να γυμνάζεις την κοιλιά!

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις
Όπως και με το σωματότυπο αχλάδι, έτσι και εδώ, οι στοχευμένες ασκήσεις από μόνες τους δεν αρκούν. Για να λιώσει το λίπος, να πέσουν οι πόντοι και να κάψεις θερμίδες, η Σόφη προτείνει αερόβια άσκηση. Τρέξιμο, jogging ή aerobics για 30 λεπτά θα αυξήσουν το μεταβολισμό σου, με αποτέλεσμα να καις θερμίδες και λίπος από τα επίμαχα σημεία.

Extra Tip: Η θερμότητα τοπικά μπορεί να κάνει θαύματα, όσο εσύ κάνεις τη γυμναστική σου. Ένα καλσόν που καλύπτει την κοιλιά, μια ζώνη ή ένα ζεστό ρούχο στην περιοχή των κοιλιακών θα σε βοηθήσει να ιδρώσεις και να “κάψεις” θερμίδες πιο αποτελεσματικά.

Αφού κάνεις λοιπόν αερόβια άσκηση συνέχισε με τις ασκήσεις που ακολουθούν.

– Εκτέλεσε 3 σετ των 8 επαναλήψεων για κάθε άσκηση. Αν μπορείς να κάνεις ακόμη περισσότερες, τόσο καλύτερα. Η Σόφη συστήνει όσο περισσότερες επαναλήψεις αντέχεις, αφού η επανάληψη θα φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

– Αφιέρωσε 20 λεπτάκια, 3 φορές την εβδομάδα για όλο το πρόγραμμα.

– Αφού κάνεις τη γυμναστική σου για δύο βδομάδες, δοκίμασε να προσθέσεις 1 ακόμη σετ των 8 επαναλήψεων.

Credits
Φωτογράφηση: Χρήστος Κέδρας
Ευχαριστούμε τη Σόφη Πασχάλη για την παρουσίαση των ασκήσεων

Read More

And More