Γυμναστική στο σπίτι: 5 ασκήσεις για όλο το σώμα με ένα λάστιχο γυμναστικής

Βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο μήνα της Άνοιξης – η οποία και επίσημα έχει μπει -, κάτι που σημαίνει ότι το καλοκαίρι δεν είναι και τόσο μακριά. Ούτε το μπικίνι που σε περιμένει στην ντουλάπα. Επομένως, μην το σκέφτεσαι και το καθυστερείς! Φόρεσε τα αθλητικά σου, βάλε τη μουσική στο τέρμα, φτιάξε τη διάθεση σου, κάνε μία βόλτα στην περιοχή που μένεις και μετά ετοιμάσου για την πιο αποδοτική προπόνηση της χρονιάς! Σήμερα, η, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, σου δείχνει βήμα – βήμα πως θα γυμνάσεις όλο σου το σώμα με ένα λάστιχο γυμναστικής, για να έχεις αντίσταση και να ροκανίζεις τους μύες σου ακόμα περισσότερο

Πριν ξεκινήσεις, μην ξεχνάς τα βασικά!

  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα στην αρχή, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν προχωράς σε τυχόν πειραματισμούς, που ίσως σε τραυματίσουν.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό. Ξεκινάμε!

Άσκηση 1

Σε πλάγια θέση, τεντώνω λυγίζω το πάνω πόδι για 1΄ στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 2

Ανεβάζω κορμό, το τεντωμένο πόδι δεν ακουμπάει στο έδαφος, επαναλαμβάνω για 1΄στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 3

Στήριξη στο ένα πόδι, λυγίζω – τεντώνω το άλλο για 1΄στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 4

Πόδια ελαφρώς λυγισμένα, τεντώνω το λάστιχο μια από την μια, μια από την άλλη πλευρά για 1΄.

Άσκηση 5

Ίσια πλάτη, τεντώνω – λυγίζω για 1΄ στην κάθε πλευρά.

Read More

And More