Γυμναστική στο σπίτι: 5 ασκήσεις για όλο το σώμα με ένα σκουπόξυλο ή gymstick

Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής. Μία συνήθεια που μπορείς να ξεκινήσεις ανά πάσα στιγμή και να εξασκήσεις σε όποιο μέρος θες. Στο σπίτι, στο πάρκο ή στον προσωπικό σου χώρο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ο κατάλληλος Trainer. Για αυτό, φροντίζουμε εμείς και η, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, η οποία και φέτος έχει στόχο να σε βοηθήσει να αποκτήσεις την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. 

Σήμερα, με 5 μόλις ασκήσεις, θα ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου, θα “ξυπνήσεις” το σώμα σου και θα γυμνάσεις όλους τους μύες που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες ασκήσεις. Πριν ξεκινήσεις, φτιάξε μία Playlist με τραγούδια που σου φτιάχνουν το κέφι και σου δίνουν την απαραίτητη ώθηση, όταν αισθάνεσαι ότι θες να τα παρατήσεις και έχε στο πλάι σου ένα μπουκάλι με νερό. Α, και πάρε το σκουπόξυλο που έχεις για τις δουλειές του σπιτιού. Θα το χρειαστείς!

  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα στην αρχή, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος (Κάνε κλικ εδώ για να δεις το πρόγραμμα με τις διατάσεις)
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν προχωράς σε τυχόν πειραματισμούς, που ίσως σε τραυματίσουν.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό.

Άσκηση 1

Πόδια ανοιχτά, λυγίζω πόδια ανεβάζοντας παράλληλα τα χέρια για 1′

Άσκηση 2

Στήριξη σε αγκώνα, ανεβάζω κατεβάζω το πάνω πόδι για 1′ στην κάθε πλευρά

Άσκηση 3

Ισορροπία στο ένα πόδι στρίβω κορμό, τεντώνοντας παράλληλα το πόδι για 1′ στην κάθε πλευρά

Άσκηση 4

Ανεβάζω κορμό τεντώνοντας παράλληλα και πόδια για 1′

Άσκηση 5

Ανοιχτά πόδια μέχρι το σημείο που δεν πονάω και κάμπτω τον κορμό μπροστά κι ανεβαίνω, επαναλαμβάνω για 1′

Read More

And More