#MandyChallenge

Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για να γυμνάσεις όλο σου το σώμα και να αδυνατίσεις πριν τη νέα χρονιά

Ο καιρός είναι ιδανικός για να κάτσεις σπίτι. Να δεις την αγαπημένη σου ταινία, να χαλαρώσεις, να ηρεμήσεις και να φορτώσεις τις μπαταρίες σου για τις τελευταίες απαιτητικές μέρες αυτής της χρονιάς. Καλά όλα αυτά, όμως, θέλω να βρεις και λίγο χρόνο να γυμναστείς. Γιατί, οι επόμενες ημέρες προβλέπονται γεμάτες από σπιτικό φαγητό, χριστουγεννιάτικα γλυκά και διάθεση για ξεκούραση και χουχούλιασμα.

Η, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, σε προ(σ)καλεί στο πιο αποδοτικό Challenge! Δύο εβδομάδες αρκούν για να ροκανίζεις τους κοιλιακούς σου, να γραμμώσεις την πλάτη, να δυναμώσεις τα πόδια, να ανορθώσεις τους γλουτούς σου και φυσικά να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου, ώστε να καίει ακόμα περισσότερες θερμίδες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να απλώσεις το Yoga Mat σου, να ετοιμάσεις μία Playlist που σου φτιάχνει τη διάθεση – μπορείς να έχεις και χριστουγεννιάτικα τραγούδια εντός – και να ακολουθήσεις το πρώτο μέρος που μοιράζεται μαζί μας η Μάντη σήμερα. Πάτα Play!

Άσκηση 1

Σε θέση οκλαδόν, ίσια πλάτη πιέζω την μπάλα για 1′

Άσκηση 2

Το ένα πόδι πατάει κάτω ανεβάζω κατεβάζω το άλλο πόδι ανεβάζοντας παράλληλα λεκάνη, προσοχή μην σας φεύγει η μπάλα, επαναλαμβάνω για 1′ στην κάθε πλευρά.

Άσκηση 3

Ενώνω αντίθετο χέρι με πόδι για 1′ στην κάθε πλευρά

Άσκηση 4

Στήριξη στο ισχίο λυγίζω τεντώνω πόδια για 1′ στην κάθε πλευρά

Άσκηση 5

Στήριξη σε παλάμες και μύτες ποδιών όλη η δύναμη στο κέντρο πιέζω την μπάλα για 1′

Άσκηση 6

Κορμός ελαφρώς πάνω από το έδαφος λυγίζω τεντώνω εναλλάξ πόδια για 1′
 

Άσκηση 7 

Σε τετραποδική θέση στροφή κορμού τεντώνω το χέρι κι επανέρχομαι στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνω για 1′ στην κάθε πλευρά

Read More

And More