Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για να ροκανίσεις τους πλάγιους κοιλιακούς σου

Είναι Φεβρουάριος, κάτι που σημαίνει ότι η εποχή που θα φορέσεις το μαγιό σου και τα πιο χαλαρά σου ρούχα απέχει κάτι λιγότερο από τρεις μήνες. Μπορεί έξω να μην κάνει αυτή τη στιγμή ζέστη, όμως, για δύο πράγματα θέλω να είσαι σίγουρη: (α) ότι ο καιρός μπορεί να αλλάξει άρδην από την μία στιγμή στην άλλη και (β) ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο σώμα σου θέλει το χρόνο της για να είναι πετυχημένη. Και φυσικά τον κόπο που θα καταβάλεις.

Σήμερα, λοιπόν, εστιάζουμε σε μία περιοχή που όσο θες να είναι επίπεδη άλλο τόσο δύσκολο είναι να το καταφέρεις. Ναι, στην περιοχή της κοιλιάς. Δεν θα γυμνάσουμε όμως, τους ορθούς κοιλιακούς που δεν έχεις σταματήσει να “χτυπάς” με τα ροκανίσματα και τα crunches, αλλά στους πλάγιους, που συχνά παραμελείς. Οι πλάγιοι κοιλιακοί αποτελούν σημαντικό κομμάτι του κέντρου μας και υποστηρίζουν πολλές σημαντικές – και ταυτόχρονα – καθημερινές λειτουργίες, όπως την πλάγια κάμψη και στροφή του κορμού. 

Το πρόγραμμα που μοιράζεται μαζί μας η, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, δεν απαιτεί εξοπλισμό, παρά μόνο το βάρος του σώματος και την απόλυτη προσοχή σου. 

  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα στην αρχή, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος (Κάνε κλικ εδώ για να δεις το πρόγραμμα με τις διατάσεις)
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν προχωράς σε τυχόν πειραματισμούς, που ίσως σε τραυματίσουν.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό.

Άσκηση 1

Σε πλάγια θέση, κάτω πόδι λυγισμένο και το επάνω τεντωμένο. Ενώνουμε τεντωμένο χέρι πόδι για 1΄στην κάθε πλευρά. Εκπνοή στο ανέβασμα

Άσκηση 2

Ενώνουμε τεντωμένο χέρι πόδι για 1΄στην κάθε πλευρά. Εκπνοή στο ανέβασμα

Άσκηση 3

Στήριξη σε αγκώνα, το άλλο χέρι μπροστά, πόδια ενωμένα, τεντωμένα, μύτες ποδιών τεντωμένες. Ανεβάζω πόδια και επαναφέρω στην κάθε πλευρά για 1′  χωρίς να ακουμπάνε τα πόδια στο έδαφος.

Άσκηση 4 

Και τα δύο πόδια λυγισμένα στην ίδια πλευρά, ακουμπάει κάτω η λεκάνη μας και εκπνέοντας δουλεύουμε πλάγια κάμψη κορμού μακραίνοντας.

Read More

And More