Γυμναστική στο σπίτι: Ασκήσεις για όλο το σώμα με τη βοήθεια ενός Roller

Η γυμναστική είναι τρόπος ζωής. Είναι μία συνήθεια, ευεργετική για το σώμα και τη ψυχολογία σου, την οποία, για να δεις την επιθυμητή διαφορά, πρέπει να την εντάξεις στην καθημερινότητα σου. Μην τη δεις σαν υποχρέωση. Δες την σαν την πιο ευχάριστη στιγμή της ημέρας. Οι ενδορφίνες, εξάλλου, σε βοηθούν. Σήμερα, λοιπόν, η, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, μοιράζεται μαζί μας ένα πρόγραμμα ασκήσεων για να γυμνάσεις όλο σου το σώμα και να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου.

Εκτός από το Yoga Mat σου, την πετσέτα για την υγιεινή του θέματος, την Playlist με εκείνα τα τραγούδια που φτιάχνουν τη διάθεση και σου δίνουν κίνητρο, θα χρειαστείς ένα Roller. Για την απαραίτητη ευλυγισία και να γυμνάσεις συνδυαστικά αρκετές μυθικές ομάδες. Έτοιμη; 

  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα στην αρχή, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος (Κάνε κλικ εδώ για να δεις το πρόγραμμα με τις διατάσεις)
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν προχωράς σε τυχόν πειραματισμούς, που ίσως σε τραυματίσουν.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό.

Άσκηση 1

Ξαπλώνουμε ανάσκελα στο έδαφος, τοποθετώντας χαμηλά το roller και τις πατούσες μας πάνω σ’ αυτό. Κατά την εκπνοή ανεβάζουμε ψηλά τη λεκάνη σφίγγοντας τον κορμό και κατά την εισπνοή κατεβάζουμε λεκάνη. Επαναλαμβάνουμε για 1’.

Άσκηση 2

Ξαπλώνουμε πάνω στο roller και τοποθετούμε τα χέρια λυγισμένα πίσω από τον αυχένα. Κατά την εκπνοή ανεβάζω κορμό και κατά την εκπνοή κατεβάζω. Επαναλαμβάνω για 1΄.

Άσκηση 3

Παραμένουμε ξαπλωμένοι πάνω στο roller και ανεβάζουμε αντίθετο χέρι-πόδι σφίγγοντας κοιλιά. Στην εκπνοή ανεβάζω κορμό και κατά την εισπνοή κατεβάζω, επαναλαμβάνοντας για 1΄ σε κάθε πλευρά.

Άσκηση 4

Καθόμαστε κάτω και ανοίγουμε πόδια στο πλάι, ρίχνω μπροστά το σώμα και επανέρχομαι στην αρχική θέση με τη βοήθεια του roller.

 

 

Read More

And More