Η Μάντη Περσάκη ξέρει πως θα κάνεις γράμμωση ποδιών και κοιλιάς μέχρι το Πάσχα (μέρος β’)

Το Πάσχα απέχει δύο εβδομάδες μακριά, και είναι η πλέον κατάλληλη περίοδος να ενισχύσεις την άσκηση στο σπίτι ώστε να είσαι πανέτοιμη. Η αγαπημένη Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη, σου έχει αποκαλύψει ήδη τις πρώτες ασκήσεις η σειρά των επόμενων που μπορείς να ακολουθείς για τις επόμενες 12 ημέρες.  

ΑΣΚΗΣΗ 1

Ξάπλωσε στο έδαφος και τοποθέτησε τα χέρια δίπλα από τη λεκάνη. Το ένα πόδι πατάει λυγισμένο στο έδαφος και στη συνέχεια φέρε το άλλο πόδι λυγισμένο, ώστε ο αστράγαλος να ακουμπήσει στο αντίθετο γόνατο. Με την εκπνοή σήκωσε τη λεκάνη όσο πιο ψηλά μπορείς και επανέλαβε για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξάπλωσε στο έδαφος με τα χέρια λυγισμένα πίσω από το κεφάλι και με τα πόδια λυγισμένα στον αέρα. Με την εκπνοή σήκωσε ψηλά τον κορμό και ταυτόχρονα άνοιξε τα πόδια λυγισμένα και επανέφερε αργά στην αρχική θέση. Επανέλαβε για 1.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Ξεκίνα από θέση «τραπεζάκι» έχοντας το ένα πόδι τεντωμένο μπροστά σε “point” και τα χέρια τεντωμένα στο άνοιγμα των ώμων με σφιχτή την κοιλιά. Εκπνέοντας και για 1’ ανεβοκατέβασε το τεντωμένο πόδι κρατώντας σταθερά ψηλά τη λεκάνη. Επανέλαβε το ίδιο και για την άλλη πλευρά.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Κάθησε σε πλάγια θέση σε ισορροπία στα ισχία, έχοντας λυγισμένα και τα δύο πόδια στον αέρα. Εκπνέοντας και για 1’ σε κάθε πλευρά, τέντωσε ταυτόχρονα και τα δύο πόδια μαζί προσπαθώντας να ακουμπήσουν τα δάχτυλα του χεριού με τα πόδια.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Για να διατείνεις, ξάπλωσε στο πλάι, στήριξη σε αγκώνα και κράτησε το πάνω πόδι με το χέρι πίσω από τη γάμπα και προσπαθώντας να το τεντώσεις όσο περισσότερο μπορώ προς το κεφάλι. Μείνε για 30’’ σε κάθε πλευρά.

Photos: iStock

Read More

And More