Ώρα για γυμναστική! 5 ασκήσεις για τέλεια πόδια και γυμνασμένους γλουτούς από την Ιωάννα Κολιακουδάκη

Μπικίνι, ολόσωμο μαγιό, shorts, φούστα. Όλα τους αποκαλύπτουν το ίδιο σημείο του σώματος σου: τα πόδια σου. Το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους, αφού οι δημόσιες εμφανίσεις τους είναι πολλές. Πάρα πολλές. Ακόμα και τη στιγμή που θέλεις απλά να σκρολάρεις στο Instagram, εμφανίζονται στην αρχική σου χιλιάδες κορίτσια με καλλίγραμμα, ψηλά πόδια που απλά ποζάρουν με φόντο τη θάλασσα. Pause. Τώρα μπορείς να τα αποκτήσεις και εσύ!

Η, Yoga Instructor, Ιωάννα Κολιακουδάκη, μοιράζεται με την παρέα του TLife πέντε ασκήσεις, τις οποίες αν ακολουθείς σε καθημερινή βάση, θα δεις τα πόδια σου πιο γυμνασμένα, χωρίς, όμως, να έχουν χάσει ίχνος από τη θηλυκότητα τους και τους γλουτούς σου ανορθωμένους.

Πριν ξεκινήσεις…

– Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα, που θα συμβάλλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και θα σε προστατεύσει από τραυματισμούς.

– Φρόντισε την ώρα που εκτελείς τις ασκήσεις να είσαι συγκεντρωμένη και χαλαρή, προκειμένου να αποφύγεις τις απότομες κινήσεις, που μπορούν εύκολα να καταλήξουν σε τραυματισμούς και πιασίματα, που δεν τα θέλεις. Για αυτό, βάλε την αγαπημένη σου μουσική και ακολούθησε την Ιωάννα βήμα – βήμα.

– Αν δεν είσαι σίγουρη για τον πώς εκτελούνται σωστά οι ασκήσεις, μπορείς να δεις το κάθε βίντεο όσες φορές θέλεις, προκειμένου να είσαι ασφαλής.

– Τέλος, δεν χρειάζεται να πιέσεις τον εαυτό σου και η επιθυμία σου για γυμνασμένους γλουτούς και πόδια σε οδηγήσει σε υπερβολές. Εφάρμοσε τις ασκήσεις στη συχνότητα που αναφέρεται σε κάθε βίντεο και την επομένη συνέχισε με τον ίδιο αριθμό επαναλήψεων.

 

Πρώτη άσκηση (Squats)

Δεν χρειάζονται υπερβολές. 10 επαναλήψεις την ημέρα είναι αρκετές. Αυτό που χρειάζεσαι να προσέξεις είναι τα γόνατα σου. Όταν λυγίζεις τα γόνατα σου, κράτησε τα στην ευθεία των αστραγάλων σου. Το μυστικό είναι να σφίγγεις γλουτούς κατά την διάρκεια του ανεβάσματος.

 

Δεύτερη άσκηση (Walking Squats)

 

Εάν θέλεις δυνατά πόδια, τότε αυτή η άσκηση θα σε απογειώσει. Λύγισε τα γόνατα σου και άρχισε να περπατάς δεξιά και αριστερά. 10 επαναλήψεις είναι αρκετές.

 

Τρίτη άσκηση (Lunges)

Ακολούθησε την Ιωάννα Κολιακουδάκη βήμα – βήμα, για να προστατεύσεις τα γόνατα σου. 10 επαναλήψεις είναι αρκετές.

 

Τέταρτη άσκηση (Jumping Squats)

 

Επαναλαμβάνεις 10 – 14 φορές, δίνοντας την πίεση στους γλουτούς και όχι στα γόνατα σου.

 

Πέμπτη άσκηση (Balance lunge)

 

Χρειάζεσαι 10 δευτερόλεπτα και το παραπάνω βίντεο, για να την κάνεις σωστά. Απόλαυσε το!

Read More

And More