Πρόγραμμα Γυμναστικής για απώλεια βάρους! 10 λεπτά τη μέρα αρκούν. Δες το βίντεο…

Θέλεις να ξεκινήσεις γυμναστική αμέσως. Όμως έχεις “πελαγώσει” και δεν ξέρεις ποιο πρόγραμμα γυμναστικής θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες και έτσι να χάσεις κιλά. O γυμναστής personal trainer Επαμεινώνδας Κώνστας ετοίμασε ένα πρόγραμμα 10 ασκήσεων, οι οποίες και επικεντρώνουν σε όλα τα σημεία του σώματος.

“Το συγκεκριμένο πρόγραμμα άσκησης αποτελείται από 10 ασκήσεις (αερόβιες και ενδυνάμωσης) υψηλής έντασης ειδικά σχεδιασμένες για να βελτιώσουν την δύναμη και την αντοχή καταναλώνοντας πολλές θερμίδες” εξηγεί ο Επαμεινώνδας Κώνστας. Το έντονο πρόγραμμα απώλειας βάρους χρειάζεται μόλις 10 λεπτά από το χρόνο σου.

Εσύ εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να φορέσεις τη φόρμα σου και να ανοίξεις το video σε full screen. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις τις ασκήσεις με συνεχή ροή και σε γρήγορο ρυθμό. “Το πρόγραμμα εκτελείται γρήγορα, περνώντας από την μια άσκηση στην άλλη με καθόλου ή πολύ μικρό διάλλειμα” αναφέρει ο γυμναστής Επαμεινώνδας Κώνστας. Δες το βίντεο εδώ.

Κάποιες από τις ασκήσεις μπορεί να σε δυσκολέψουν, όμως με λίγη εξάσκηση και υπομονή σύντομα θα δεις την αντοχή σου να αυξάνεται, αλλά και το σώμα σου να χάνει πόντους και να σφίγγει. “Αρκετά από τα συγκεκριμένα βήματα είναι προχωρημένα, άρα θα πρέπει να τις προσαρμόσετε ανάλογα ώστε να είστε ασφαλείς και να μην υπάρξει κανένας τραυματισμός”

Τι θα χρειαστείς

Εκτός βέβαια από την καλή διάθεση – μην ξεχνάς πως ο στόχος είναι ιερός – πάρε μαζί σου δύο βαράκια, μια μπάλα γυμναστικής κι ένα στρώμα. Τώρα εαν δεν έχεις εξοπλισμό, μπορείς να προσαρμόσεις τις ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό. Ο Επαμεινώνδας Κώνστας σου δίνει τις βασικές οδηγίες για να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα:

• Κάνε προθέρμανση για 5-10 λεπτά με ήπια αερόβια άσκηση (πηδηματάκια επί τόπου, ελαφρύ τρέξιμο)

• Εκτέλεσε κάθε άσκηση τη μια μετά την άλλη για 30-60 δευτερόλεπτα προσαρμόζοντας όπου χρειάζεται

• Ολοκλήρωσε και τις 10 ασκήσεις μέσα σε 10 λεπτά ή επανάλαβε την σειρά 2-3 φορές για μεγαλύτερη διάρκεια

• Κάνε αποθεραπεία για 5-10 λεπτά με ήπια αερόβια άσκηση και διατάσεις

• Πίνε νερό κατά την διάρκεια του προγράμματος άσκησης

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Επαμεινώνδας συστείνει σε όσους ενδέχεται να έχουν κάποιο παθολογικό ή πρόβλημα τραυματισμού να επισκεφθεί τον γιατρό του πριν εκτελέσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Read More

And More