Θιβετιανές ασκήσεις! Αυτό το πρόγραμμα yoga υπόσχεται ευεξία, μακροζωΐα και όμορφο σώμα

Όταν ακούς yoga από το Θιβέτ, σκέφτεσαι Μοναχούς με πορτοκαλί χιτώνια και προσευχή. Κι όμως αυτές οι πέντε ασκήσεις υπόσχονται να σου προσφέρουν όλα όσα αναζητάς σε μια εξάσκηση από την άνεση του σπιτιού σου. Fit και όμορφο σώμα, καλύτερη στάση του σώματος που είναι βασικός παράγοντας για να δείχνεις σέξι και λαμπερή και μια πολύ καλή αφορμή για να δείχνεις και να είσαι πιο νέα.

H yoga instructor Ιωάννα Κολιακουδάκη σου δείχνει το σετ των θιβετιανών ασκήσεων που προσφέρουν μακροζωΐα, ευεξία και όμορφο σώμα. Τι λες; Δεν αξίζουν 10′ λεπτά από το χρόνο σου όλα τα παραπάνω;

“Οι συγκεκριμένες ασκήσεις λέγεται ότι βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων, στην τόνωση του σώματος και στην μακροζωία” τονίζει η Ιωάννα. “Βασίζονται στα 5 στοιχεία της φύσης. Ενέργεια, Αέρα, νερό, γή και φωτιά. Οι μοναχοί των Ιμαλαίων της εξασκούσαν και της εξασκούν καθημερινά καθώς ενεργοποιούνται τα 7 βασικά ενεργειακά κανάλια του σώματος” συμπληρώνει.

Πώς θα κάνεις τις ασκήσεις;
Ακολούθησε την Ιωάννα σε κάθε άσκηση. Το μυστικό εδώ κρύβεται στη ροή. Πρέπει κάθε άσκηση να γίνεται με ρυθμό και χωρίς να σταματάς σε κάθε θέση.

– Ιδανικά θα πρέπει να επαναλάβεις κάθε άσκηση 21 φορές. Ξεκίνα με τρεις επαναλήψεις και κάθε βδομάδα αύξανε τον αριθμό ώσπου να φτάσεις στις 21 επαναλήψεις.

– Οι ασκήσεις δεν διαρκούν περισσότερο από 10′ λεπτά συνολικά. Φρόντισε λοιπόν να τις επαναλαμβάνεις καθημερινά, αν θέλεις φυσικά να δεις πιο άμεσα αποτέλεσμα.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να δεις τις ασκήσεις αναλυτικά…

Credits
Φωτογράφηση: Χρήστος Κέδρας
Ευχαριστούμε την Ιωάννα Κολιακουδάκη για την παρουσίαση των ασκήσεων.

Read More

And More