Επίπεδη κοιλιά: Τα δροσιστικά ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να την αποκτήσεις

Είναι ο στόχος σου, ακόμα και τώρα που έκανες τις πρώτες σου βουτιές και διαπίστωσες ότι και φέτος “You Go, Girl” με το μαγιό σου. Γιατί, εχθρός του καλού είναι πάντοτε το καλύτερο. Κατά καιρούς, θα έχεις διαβάσει στη στήλη αυτή αρκετές συμβουλές, αλλά και τροφές, για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά. Σήμερα, σου έχω ετοιμάσει κάτι διαφορετικό, ιδιαίτερα δροσιστικό και άκρως καλοκαιρινό. Γιατί, το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες είναι εδώ και εσύ θέλεις να απαλλαγείς από το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς με έναν πιο εύκολο τρόπο. Ποια είναι, λοιπόν, τα ροφήματα που θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις;

 

1. Νερό με βότανα και ginger. Κάθε καλοκαίρι, το νερό με γεύσεις κάνει την εμφάνιση σου και επιδιώκει μία θέση στο διατροφικό σου μενού. Φέτος, δοκίμασε να προσθέσεις λίγο ginger, που “καίει” το λίπος γρήγορα και αποτελεσματικά και μερικά βότανα που θα προσφέρουν απόλαυση στον ουρανίσκο σου, όσο εντοπίζουν την κοιλιά σου και λένε “bye – bye” στο περιττό της λίπος. Αν σου αρέσουν οι πιο ξινές γεύσεις, μπορείς να προσθέσεις και ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού, για να επιταχύνεις τη διαδικασία ακόμα περισσότερο.

 

2. Τσάι με μέντα. Είσαι στην παραλία και ο οργανισμός σου ζητά ένα κρύο ρόφημα, για να “ρίξει” την ανεβασμένη θερμοκρασία. Δεν θέλει, όμως, νερό. Τι θα έλεγες για ένα παγωμένο τσάι με άφθονα παγάκια και γεύση μέντα; Η τελευταία προλαμβάνει την κατακράτηση υγρών και βοηθάει την κοιλιά σου να απαλλαγεί από το περιττό φούσκωμα.

 

3. Χυμός ανανά. Όπως πρόσφατα σου ανέφερα, είναι το καλοκαιρινό φρούτο που σου χαρίζει επίπεδη κοιλιά, πριν καν απολαύσεις την τελευταία του ροδέλα ή γουλιά, αν το προτιμάς στην υγρή μορφή του. Εκείνη, που με λίγο πάγο και άφθονα ένζυμα του φρούτου, δροσίζει το καλοκαίρι σου και διασπά το λίπος στην κοιλιά σου εσωτερικά. Drink It!

 

4. Χυμός από σέλερι. Τον τελευταίο χρόνο, έχει αναδειχθεί στο απόλυτο διατροφικό trend. Καθόλου τυχαία. Η πράσινη σύνθεση του σε αποτοξινώνει, συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού σου και το σημαντικότερο (για την περίπτωση μας): απομακρύνει το νερό και τα αέρια που πολλές φορές συσσωρεύονται στο έντερο σου και έτσι η κοιλιά σου αποκτά ανεπιθύμητο όγκο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, λίγα ροφήματα έχουν αυτή την ιδιότητα, για αυτό, όσο βρίσκεσαι στην παραλία και διψάς, ξέρεις τι μπορείς να έχεις προετοιμάσει από το σπίτι σου. Cheers!

 

5. Smoothie με καρπούζι. Απομάκρυνε τα κουκούτσια και την φέτα (ναι, ξέρω ότι το αγαπάς λίγο περισσότερο με αυτή τη συνοδεία) και κράτησε το χυμό σου. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και μία ιδιαίτερη ουσία, την αργινίνη, το δροσερό αυτό φρούτο βοηθάει στην απόκτηση επίπεδης κοιλιάς και με λίγο πάγο παραπάνω γίνεται η υγιεινή ανάσα δροσιάς που το καλοκαίρι χρειάζεσαι περισσότερο από κάθε άλλη εποχή.

 

Read More

And More