Χωρίς δίαιτα: Μερικές πρακτικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις!

Ο μήνας προχωράει, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και το καλοκαίρι σε φλερτάρει. Όπως, και το μαγιό σου. Και αυτό, ξέρεις τι σημαίνει: η στιγμή που τα περιττά κιλά πρέπει να αποτελούν παρελθόν έφθασε. Είναι εδώ. Τώρα. Μεταξύ μας, και εσύ γνωρίζεις (πλέον) πολύ καλά ότι ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί με δύο τρόπους: είτε να ξεκινήσεις δίαιτα, είτε να ακολουθήσεις μερικές συμβουλές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να δεις την επιθυμητή αλλαγή στο σώμα σου, χωρίς να ζοριστείς πολύ. Σήμερα, θα επικεντρωθούμε στο δεύτερο. Για αυτό, χαρτί, μολύβι και ξεκινάμε!

“Ξύπνησε” με ένα πράσινο χυμό από σέλερι

Θυμάσαι που, πριν από μερικά χρόνια, το απόλυτο Fitness Trend, συνοψιζόταν στη φράση “νερό με λεμόνι”; Ε, λοιπόν, τα δεδομένα άλλαξαν. Σύμφωνα με μερικές πρόσφατες έρευνες, αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός σου, μόλις ανοίξεις τα μάτια σου, είναι ένα πράσινο smoothie, το οποίο, μέσα στα φυλλώδη λαχανικά του, θα πρέπει να έχει και το σέλερι. Γιατί, είναι το λαχανικό που σε αποτοξινώνει και ταυτόχρονα σε χορταίνει. Και σε αυτή τη φάση, που βρισκόμαστε τα θέλεις και τα δύο. Win – Win.

 

Μην παραλείψεις το καφεδάκι σου

Μπορεί μερικές φίλες σου να το κατηγορούν, για όλα τα δεινά του κόσμου, όμως, αν δεν μπορείς να αντισταθείς στο μεθυστικό του άρωμα, τότε μην το κάνεις. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αντικαρκινικές ουσίες και με μία μαγική ικανότητα να ενεργοποιεί το μεταβολισμό σου, ο καφές (ζεστός ή κρύος) μόνο περιττός δεν είναι στην προσπάθεια σου να αδυνατίσεις.

 

Περιόρισε το αλάτι

Μπορεί να σου ακούγεται εύκολο, όμως, στην πράξη δεν είναι και τόσο. Γιατί, αν έχεις συνηθίσει τη γεύση του στο φαγητό σου, τότε οι πρώτες μέρες απομάκρυνσης από τα πιάτα σου, δε θα είναι και τόσο ρόδινες. Αλλά, σκέψου ότι βοηθάς τον οργανισμό σου να απαλλαγεί από το ενοχλητικό φούσκωμα ή τα πρηξίματα σε διάφορες περιοχές.

 

Πρόσθεσε στην καθημερινότητά σου το περπάτημα

Θα σε αποφορτίσει από την ένταση της ημέρας. Θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις. Θα προετοιμάσει το σώμα σου για ακόμα πιο δύσκολες ασκήσεις. Βρες είκοσι με τριάντα λεπτά την ημέρα και άρχισε να εξερευνείς τη γειτονιά σου… και πού ξέρεις: μπορείς να ανακαλύψεις το δικό σου χώρο “οξυγόνου”. Για αυτό, Walk It Girl!

Άρχισε να ανεβοκαταβαίνεις σκάλες 

Ξέρεις. Εκείνες που βλέπεις κάθε πρωί, μόλις βγαίνεις από την πόρτα του σπιτιού. Εκείνες που, όταν πας σε μεγάλα σούπερ – μάρκετ, τις υποτιμάς και προτιμάς το ασανσέρ. Σύμφωνα, όμως, με τους ειδικούς, αποτελεί μία από τις καλύτερες μορφές αερόβιας άσκησης. Μην τις κοιτάς, λοιπόν, με περιφρόνηση…

 

Δώσε στα πιάτα σου μία πιο καυτερή νότα…

Δε χρειάζεται να δημιουργήσεις ένα γεύμα, του οποίου η θερμοκρασία θα ξεπερνά τους 100 βαθμούς. Άλλωστε, κάνει και ζέστη (!) Μία ή δυο φορές την εβδομάδα, δοκίμασε μία καυτερή πιπεριά. Θα σε βοηθήσει να κάψεις γρηγορότερα το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Try It!

 

Βάλε στη ζωή σου τα προϊόντα ολικής αλέσεως

Δημητριακά, ζυμαρικά, ψωμί του τοστ, ρύζι: όλα να έχουν καστανό χρώμα, σε παρακαλώ. Μπορείς τις πρώτες φορές να παρατηρήσεις ότι δεν είναι τόσο γλυκά όσο η κλασική εκδοχή τους, αλλά να είσαι σίγουρη ότι θα δεις αλλαγή στο σώμα σου. Ρίξε μία ματιά και στα προϊόντα χωρίς γλουτένη. Θα με ευγνωμονείς.

 

Λιγότερο λάδι, κάνει καλό!

Εντάξει, να φας τα φασολάκια ή τις μπάμιες που τόσο πολύ αγαπάς, αλλά μην υπερβάλλεις με το λάδι που ρίχνεις στη μερίδα σου. Οι υπερβολές δεν κάνουν καλό, ακόμα και αν αφορούν το πιο αγαπημένο dressing όλων μας.

 

Read More

And More