Τα 5 λάθη που κάνεις στο διάδρομο του γυμναστηρίου και δε βλέπεις αποτέλεσμα!

Δευτέρα σήμερα και σκέφτομαι μήπως αυτή η Δευτέρα γίνει η αρχή εκείνου που τόσο πολύ αναβάλλεις. Ξέρεις ποιο εννοώ. Εκείνο το Fitness Revolution που είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου κάπου κοντά στο τέλος του φετινού (και κάθε) καλοκαιριού. Για να στο κάνω ακόμα πιο απλό: να πας στο γυμναστήριο. Ίσως, να έφαγες λίγο παραπάνω τον τελευταίο μήνα, την τελευταία εβδομάδα, το ΣΚ που μόλις τελείωσε. Ίσως, απλά να θες να αλλάξεις τρόπο ζωής. Δε ξέρω ποιο θα είναι το κίνητρο σου για να γραφτείς στο πλησιέστερο γυμναστήριο. Ξέρω, όμως, ότι ήρθε (επιτέλους) η στιγμή να γραφτείς. Πόσο, ακόμα, να το αναβάλλεις;

Οποιοδήποτε πρόγραμμα ασκήσεων και αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις αρκετή ώρα πάνω στο διάδρομο. Εξάλλου, η αερόβια άσκηση είναι ο καλύτερος τρόπος να “ζεστάνεις” το σώμα σου και να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς. Αρχίζει το τρέξιμο. Πάνω σε ένα διάδρομο που κινείται χωρίς διαλείμματα και παύσεις. Βέβαια, δεν αρκεί το να κάνεις απλά τις ασκήσεις σαν ένα μικρό ρομπότ που έχει μπει σε λειτουργία. Δυστυχώς. Πρέπει να τις κάνεις σωστά. Έτσι, θα φτάσεις γρηγορότερα στο στόχο που επιθυμείς και οι μύες σου θα πιαστούν λιγότερο, πολύ λιγότερο.

Αν, λοιπόν, τρέχεις, τρέχεις και τρέχεις και δεν έχεις δει ακόμα αποτέλεσμα, δες τι μπορεί να πηγαίνει στραβά.

– Δεν πιέζεις τον εαυτό σου. Ή αλλιώς κάνεις τις ασκήσεις τόσο διεκπεραιωτικά που ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο γυμναστήριο. Μα, να μιλάς στο τηλέφωνο με τη φίλη σου, τη στιγμή που πρέπει να κάνεις focus στην προπόνηση σου; Πρόσεχε, τουλάχιστον, μη βρεθείς στο πάτωμα απότομα.

– Δεν αυξάνεις την ανηφόρα. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο αριθμός στα αριστερά της οθόνης γράφει πάντοτε μηδέν; Γιατί, πολύ απλά, δεν αυξάνεις το ύψος του διαδρόμου. Και, αν ρωτήσεις τους ειδικούς, θα σου πουν ότι κάνεις σφάλμα μεγάλο. Το να αυξήσεις την κλίση του διαδρόμου θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες και θα κάνει την καρδιά σου πιο ανθεκτική και ατσαλένια.

– Κάνεις συνεχώς την ίδια προπόνηση. Είπαμε η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, όμως και η αλλαγή είναι η αιτία που θα δεις τη σιλουέτα σου καλλίγραμμη και διαφορετική. Παίξε λίγο με τους χρόνους της προπόνησης και την κλίση του διαδρόμου και σου υπόσχομαι ότι θα ιδρώσεις πολύ περισσότερο και πολύ συχνότερα.

– Δεν αλλάζεις συχνά την ένταση. Μήπως, είσαι κολλημένη στον αριθμό 6; Αλήθεια, δεν είχες ποτέ την περιέργεια να δεις πώς είναι να τρέχεις με την ταχύτητα να βρίσκεται στο 10 ή στο 12; Πάντως, η διαλειμματική προπόνηση (αυτή που απαιτεί συχνή αλλαγή στην ένταση της άσκησης) θωρακίζει την καρδιά σου και εξαφανίζει τις περιττές τοξίνες. Δοκίμασε, λοιπόν, τρία λεπτά χαλαρό jogging και ένα λεπτό γρήγορο τρέξιμο.

– Κρατιέσαι. Από τις χειρολαβές που βρίσκονται στο πλάι, γιατί δεν αισθάνεσαι ασφαλής. Άσε τα χέρια σου να μπουν στο ρυθμό και δες την προπόνηση με άλλο μάτι. Πιο ελεύθερο, πιο χαλαρό.

Read More

And More