Το έχουμε κάνει όλες! Οι 30+1 πιο αστείες δικαιολογίες που λες για να μην γυμναστείς!

Και ποια δεν το έχει κάνει!!!??? Και ποια δεν έχει σκαρφιστεί χίλιες δυο δικαιολογίες για να πει στον εαυτό της και να τον πείσει ότι ναι, υπάρχει λόγος που σήμερα δεν θα πάει γυμναστήριο!
Παρακάτω λοιπόν θα βρεις 30 από αυτές που σκεφτόμαστε συνήθως, παρόλο που ξέρουμε ότι χωρίς γυμναστική και σωστή διατροφή το παντελόνι θα μας στενέψει, η ατέλεια θα φανεί και ο καθρέφτης θα μας εκνευρίσει… for sure!

Σε πιάσαμε λοιπόν φίλη μου να μεταμορφώνεις τις δικαιολογίες σε “σοβαρούς” λόγους να αποφεύγεις τη γυμναστική σου, γιατί πολύ απλά κι εμείς το έχουμε κάνει… Ας τις ξεγυμνώσουμε λοιπόν ώστε να τις ξορκίσουμε, να φορέσουμε τη φόρμα μας και να πάμε γυμναστήριο! Ή μήπως όχι;

1. “Θα ξεκινήσω από αύριο. Αλήθεια!” λες εδώ και έξι μήνες. Κι έφτασε Μάρτιος. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά σε λίγο φοράμε μπικίνι!

2. Κουράστηκα πολύ σήμερα στη δουλειά. Είμαι πτώμα. Είμαι κουρέλι. Καλύτερα να γυρίσω σπίτι και να ξεκουραστώ. Σέρνομαι. Μου είναι αδύνατο να γυμναστώ με τόση κούραση… (Έλα πες αλήθεια! Υπάρχουν μέρες που όντως είσαι κουρασμένη, αλλά υπάρχουν και μέρες που απλά αυθυποβάλλεσαι!)

3. Ίσιωσα τα μαλλιά μου. Αν ιδρώσω θα χαλάσουν και είναι κρίμα. (Πάσο!)

4. Ξέχασα τη φόρμα και τα αθλητικά σπίτι. Πώς θα πάω έτσι; Δεν γίνεται. Και δεν προλαβαίνω να πάω σπίτι, να τα πάρω και να παώ. Θα χάσω πολύ χρόνο. Θα νυχτώσω. Αύριο… (Tip για να μην ξεχνάς: Βάλτα σε μια τσάντα που θα έχεις ειδικά για το γυμναστήριο και ακούμπησέ την στην εξώπορτα έτσι ώστε πριν βγεις θα πέσεις πάνω της)

5. Ανέβηκα και κατέβηκα στον τρίτο, τέσσερις φορές με τα πόδια σήμερα. Το ίδιο δεν είναι; (Ξέρω γω; Για πες; Το ίδιο είναι;)

6. Με πήρε η Άννα να πάμε για ποτό μετά τη δουλειά. Έχω να τη δω τόσο καιρό και δεν θέλω να της το ακυρώσω. Η γυμναστική μπορεί να περιμένει και μια μέρα. (Αν είναι μόνο για μια μέρα, ok!)

7. Έχω να τελειώσω κάτι για τη δουλειά. Αν πάω γυμναστήριο, θα φάω ώρα και δεν θέλω να αργήσω. (Δεν μπορείς ούτε 10 λεπτά να διαθέσεις; Γιατί υπάρχουν και ασκήσεις που γίνονται σε 10 και σε 5 λεπτά! Δες εδώ)

8. Είμαι τόσο αγύμναστη που αν με δει ο κόσμος θα αρχίσει να γελάει. Καλύτερα να ξεκινήσω με κάποιες ασκησούλες από το σπίτι (όταν βρω χρόνο).

9. Έφαγα σαλάτα σήμερα για μεσημεριανό οπότε δεν πειράζει αν δεν γυμναστώ. (Άλλο η διατροφή και άλλο η γυμναστική, το ξέρεις. Κι επίσης ξέρεις ότι ο συνδυασμός είναι που έχει τα θεαματικά αποτελέσματα!).

10. Νιώθω το στομάχι μου έτοιμο να εκραγεί. (Μήπως με την γυμναστική νιώσεις καλύτερα; Μήπως ξεφουσκώσεις;)

11. Έχω κανονίσει να βγω το βράδυ. Εάν πάω γυμναστήριο, θα ιδρώσω και μετά θα πρέπει να κάνω μπάνιο, να λουστώ και να ετοιμαστώ. Α πα πα…όπως το υπολογίζω αυτό συνολικά θα μου πάρει 4 ώρες και δεν προλαβαίνω. (Κάνε τότε αυτές τις ασκήσεις ενώ ετοιμάζεσαι στο μπάνιο σου!)

12. Προτιμώ να κοιμηθώ αυτή τη στιγμή παρά να γυμναστώ. Ξενύχτησα χθες και είμαι τόσο πτώμα (και χασμουριέσαι)!

13. Ο σκύλος μου είναι όλη μέρα μόνος στο σπίτι. Λείπω πολλές ώρες και θα με αποζητά. Θα γυρίσω να του κάνω παρέα. Νιώθω τύψεις που τον αφήνω τόσες ώρες μόνος του. Μια βόλτα στα γρήγορα και μετά αγκαλίτσες… (Μήπως αφού έπιασε η δικαιολογία με το σκύλο, και πάλι δεν πήγες γυμναστήριο, να διπλασιάσεις τη βόλτα του και να περπατήσεις κανένα 45λεπτο;)

14. Αύριο έχω γιατρό. Από το μετρό μέχρι το ιατρείο θα περπατήσω. Και αυτό είναι κανένα 15λεπτο με τα πόδια. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να γυμναστώ και σήμερα. (Έλα, πες αλήθεια. Περπάτησες τελικά;)

15. Βρέχει… Βαριέμαι… Θέλω απλά να πάω σπίτι! (Πάσο.)
ή Γαμώτο βρέχει… Και ήθελα να πάω στο πάρκο για jogging… (Lucky you!)

16. Μόλις έφτιαξα τα νύχια μου. Θα είσαι τρελή αν μου πεις να γυμναστώ. (Αυτό καταλαβαίνεις και από μόνη σου πόσο αστείο ακούγεται)

17. Δεν θέλω να αφήσω στη μέση τη σειρά που βλέπω. Καλύτερα να ξεμπερδέψω με τα επεισόδια και να ξεκινήσω γυμναστική όταν θα είμαι απολύτως διαθέσιμη και συγκεντρωμένη! (Πόσο φίλη μου είσαι…)

18. Περιμένω περίοδο και πονάω. Άσε που θέλω σαν τρελή κάτι γλυκό. Εάν πάω γυμναστήριο δεν θα είναι σαν να κοροϊδεύω τον εαυτό μου; (Όχι, αλλά επειδή ξέρω ότι τα νεύρα μας δεν είναι καλά εκείνες τις μέρες, εδώ δεν θα σου πάω κόντρα!)

19. Κάλε πώς βράδιασε έτσι έξω; Καλύτερα να γυρίσω σπίτι. (Και δεν γυρνάς;)

20. Γυμνάστηκα χτες. Δεν χρειάζεται να γυμναστώ και αύριο. Τώρα από βδομάδα ξανά. (Δυστυχώς, μία φορά δεν είναι αρκετή! Το ιδανικό είναι 3-4 φορές την εβδομάδα)

21. Σήμερα είναι τα γενέθλια της Μαίρης, την Τρίτη η γιορτή του Ανδρέα, την Παρασκευή θα βγούμε όλοι από το γραφείο για φαγητό και την Κυριακή θα έρθουν για ταινία ο Μιχάλης με την Έλσα. Όλη την εβδομάδα θα τρώω έξω. Άδικος κόπος δεν θα είναι αν πάω γυμναστήριο; (Με τόσο junk food κάθε άλλο!)

22. Κυριακή σήμερα. Μέχρι και ο Θεός την έβδομη ημέρα αναπαύτηκε! (Ναι αλλά πόση δουλειά έριξε τις προηγούμενες!)

23. Σήμερα πλήρωσα λογαριασμούς, στάθηκα όρθια στην ουρά, περπάτησα από το ένα μέρος στο άλλο, έμεινα και μία ώρα παραπάνω στο γραφείο εξαιτίας ενός meeting! Ουφ! (…..)


24.
Πρέπει να πάω στο σούπερ μάρκετ. Δεν προλαβαίνω και να γυμναστώ. (Οκ. Αλλά κάνε μου μια χάρη, please! Προτίμησε να περπατήσεις μέχρι εκεί)

25. Δεν βρίσκω καμία άσκηση να μου ταιριάζει. (….λένε όσες βαριούνται να γυμναστούν!)

26. Κι αν χτυπήσω; Δεν είμαι εγώ για τέτοια τώρα (από μικρή εξάλλου με φωνάζει η μάνα μου άγαρμπη).

27. Εάν αργήσω θα χάσω το λεωφορείο και μετά θα περιμένω μέσα στο κρύο. Καλύτερα να γυρίσω από νωρίς σπίτι. (Σωστά!)

28. Αφού τρώω συνέχεια φρούτα και λαχανικά, γιατί να γυμναστώ; (Ο καλύτερος συνδυασμός είναι σωστή διατροφή με τακτική άσκηση. Η διατροφή και μόνο δεν αρκεί!)

29. Σιχαίνομαι τα γυμναστήρια που μαζεύουν τόσο κόσμο. Χρήματα για personal δεν μπορώ να διαθέσω. (Μήπως να γυμναστείς σπίτι σου; Κάνει “κλικ” εδώ να διαλέξεις ασκήσεις)


30.
Έχω τόση δουλειά κάθε μέρα που δεν έχω καμία διάθεση και κανένα κουράγιο να γυμναστώ μετά. (Και εγώ επίσης αλλά όταν -τελικά- πηγαίνω στο γυμναστήριο μετά τη δουλειά, νιώθω σαν να αποφορτίζομαι και πραγματικά νιώθω ευεξία.)

31. Νιώθω μοναξιά και αμηχανία όταν γυμνάζομαι μόνη μου. Και δεν έχω βρει ακόμα μια φίλη που μας βολεύει το ίδιο γυμναστήριο… (Κι αν δεν βρεις ποτέ μια φίλη που θα συντονιστεί μαζί σου; Δεν θα γυμναστείς ποτέ;)

Τι λες λοιπόν να βάλεις τα αθλητικά σου και να πας γυμναστήριο; “Τώρα;” Ναι, τώρα… “Τώρα δεν γίνεται!”. Γιατί καλέ; “Ε, δεν γίνεται σου λέω… Είχα κάτι δέκατα το πρωί και δεν νιώθω πολύ καλά. Κι έχω πολύ δουλειά στο γραφείο, δεν με παίρνει να αρρωστήσω. Πρέπει να προσέξω…”

Read More

And More