Χαλβάς: 4+1 λόγοι για να τον αγαπήσεις!

Για σένα που πάντα φροντίζεις τη διατροφή σου θα ξέρεις ήδη ότι χαλβάς και ταχίνι είναι τα ελληνικά superfoods 365 μέρες το χρόνο! Και αυτό διότι το σησάμι είναι αποδεδειγμένα μια ευεργετική τροφή με υψηλή διατροφική αξία. Μάλιστα, επιστημονικές μελέτες επισημαίνουν πλέον την αναγκαιότητα ένταξης τροφών, με βάση το σησάμι, στην καθημερινή μας διατροφή.

/

Πού κάνει καλό το σησάμι;

Σημαντική είναι η συμβολή του σησαμιού στην ρύθμιση της χοληστερόλης, που σχετίζεται άμεσα με τον μεταβολισμό του λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ το σησαμέλαιο συνδράμει ουσιαστικά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Και τα οφέλη δεν σταματούν εδώ!

Σύμφωνα με μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, οι σπόροι σησαμιού, χάρη στην σύσταση τους, συμβάλλουν στην πρόληψη καρδιαγγειακών ασθενειών, ενώ παράλληλα, διαθέτουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

/

Τα νέα είναι καλά και για το δέρμα μας, αφού χάρη στις αντιοξειδωτικές αυτές ιδιότητες εξουδετερώνονται οι ελεύθερες ρίζες οξυγόνου στην επιδερμίδα, οι οποίες ευθύνονται για αρκετές καταστροφές, όπως τα εγκαύματα από τον ήλιο και οι ρυτίδες. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα του σησαμιού σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και σίδηρο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το σησάμι δεν πρέπει να απουσιάζει από την καθημερινή μας διατροφή!

4+1 “καλά” του χαλβά!

Απόλαυσε τα μοναδικά superfoods, τον Μακεδονικό Χαλβά και το Μακεδονικό Ταχίνι στο πρωινό σου, πάρε μαζί σου χαλβά στο γραφείο ως σνακ αντί για όλα αυτά τα ανθυγιεινά που σε περιτριγυρίζουν, βάλε το χαλβά στην τσάντα του γυμναστηρίου για ένα γευστικό διάλειμμα και… θωράκισε την υγεία σου σε πολλαπλά επίπεδα! Και υπάρχουν όχι ένας αλλά 5 λόγοι να αγαπήσεις το χαλβά:

-Αποτελεί πηγή μαγνησίου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών!
-Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, σίδηρο και σελήνιο
-Είναι γλυκό απόλυτα ενταγμένο στη μεσογειακή διατροφή
-Παράγεται από ταχίνι, δηλαδή σησάμι που διάβασες πόσο καλό κάνει στην υγεία!
-Είναι τόσο εύκολο να έχεις πάντα χαλβά μαζί σου όταν θέλεις κάτι γλυκό αλλά και υγιεινό!


90 χρόνια Μακεδονικός Χαλβάς!

Ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Μακεδονικό Ταχίνι, το Παστέλι και το Παρθένο Σησαμέλαιο είναι προϊόντα της ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε. η οποία από το 1924 έως σήμερα με την ίδια συνέπεια συνεχίζει να παράγει παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα, απόλυτα ενταγμένα στην μεσογειακή διατροφή, βασισμένα στο σησάμι.
Η ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε. ιδρύθηκε από την ομώνυμη προσφυγική οικογένεια και αρχικά είχε την μορφή μικρής οικογενειακής επιχείρησης στο κέντρο της πόλης. Με την πάροδο των ετών, η μικρή οικογενειακή επιχείρηση γνώρισε ιδιαίτερη άνθιση και εξελίχθηκε στη σημερινή της μορφή ως βιομηχανία τροφίμων, που δραστηριοποιείται επιτυχώς στην εγχώρια αλλά και διεθνή αγορά. Σήμερα, μετά από 90 χρόνια ζωής, διατηρεί ως έδρα της την περιοχή Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης και καταλαμβάνει έκταση 170.000 τετραγωνικών μέτρων – εκ των οποίων 67.000 τετραγωνικά μέτρα είναι οι στεγασμένοι της χώροι με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.

Μάθετε περισσότερα μυστικά και νέα για τον Μακεδονικό Χαλβά, ακολουθώντας την παρέα του στο Facebook www.facebook.com/macedonianhalva

Read More

And More