Έχεις ενοχλήσεις στον αυχένα; Σε πονούν τα πόδια και η μέση; Aσκήσεις για να νιώσεις καλύτερα…

Τρέχεις όλη μέρα να προλάβεις (δεν είναι αστείο που καμιά φορά είμαστε υπ’ ατμόν χωρίς να ξέρουμε το γιατί;). Περνάς ατελείωτες ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή ή με το μεγάλο μαξιλάρι στον κεφάλι για να δεις τηλεόραση. Σηκώνεις τσάντες με ψώνια, κάνεις φασίνα στο σπίτι και ξαφνικά… σε πιάνει η μέση σου! Σε ενοχλεί ο αυχένας σου! Για να μην αναφερθεί κανείς στα πόδια σου που τα αισθάνεσαι μονίμως πρησμένα και “βαριά”!

Για σένα νοιάσου και γυμνάσου… σου θυμίζει κάτι; Η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη έχει ήπιες ασκήσεις για να απαλύνεις τον πόνο και να μειώσεις τις ενοχλήσεις.

/
Στην ουσία πρόκεται για μια σειρά από ασκήσεις που οι ειδικοί στη γυμναστική εντάσσουν στο πρόγραμμα αποθεραπείας μετά από κάθε πρόγραμμα εξάσκησης. Εσύ μπορείς να τις εκμετελλευτείς για να χαλαρώσεις λίγο τους ταλαιπωρημένους σου μύες. Κάνε κλικ “εδώ” για να δεις τις ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκουράσεις τα πόδια σου.

/
Ένα πρόγραμμα ασκήσεων για να βάλεις σε κίνηση τους μύες της μέσης και της ράχης, να “ξεμπλοκάρεις” το μυικό σου σύστημα στο σημείο και να ανακουφιστείς από τις ενοχλήσεις. Κάνε κλικ “εδώ” για να δεις το ασκησιολόγιο για να απαλύνεις τη μέση.

/
Ήπιες ασκήσεις για να ανακουφίσεις το λαιμό που τόσο πολύ καταπονείται από λάθος θέση στον ύπνο, ώρες στο γραφείο μπροστά από έναν υπολογιστή ή την τηλεόραση. Για να δεις τις απλές ασκήσεις για τον αυχένα κάνε “κλικ” εδώ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ασκήσεις αυτές δεν αντικαθιστούν, ούτε υποκαθιστούν την όποια θεραπεία μπορεί να ακολουθεί κάποιος για μυοσκελετικά προβλήματα. Επιπλέον, επιβάλεται η συμβουλή ειδικού γιατρού σε περίπτωση που κάποιος έχει χρόνια προβλήματα ενοχλήσεων στη μέση και τον αυχένα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164