To be or not to be… active, κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Μία συνηθισμένη απορία κάθε γυναίκας, όταν έχει περίοδο, είναι το αν θα πρέπει ή όχι, εκείνες τις μέρες, να σταματήσει όλες τις δραστηριότητές της και να είναι εν γένει πιο… “ήρεμη” ή αν μπορεί, ακόμα και όταν είναι αδιάθετη να συνεχίσει να είναι τόσο active όσο συνήθως.

Πολλές είναι εκείνες που σταματούν τις δραστηριότητες που κάνουν όλο τον υπόλοιπο μήνα, και αυτό συμβαίνει κυρίως για δύο λόγους:

1. Πιστεύουν ότι δεν επιτρέπεται η άσκηση εκείνες τις ημέρες
2. Φοβούνται για τυχόν διαρροές

Μύθος! Τίποτα από τα δύο δεν ισχύει! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Μύθος 1: Κατά τις ημέρες της περιόδου δεν επιτρέπεται η άσκηση.
Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται. Αυτό που είναι σημαντικό να κάνετε είναι να ακούτε το σώμα σας! Αν, για παράδειγμα, νιώθετε ατονία, έχετε πολύ έντονη ροή και το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να μείνετε στο σπίτι και να ξεκουραστείτε, τότε μείνετε σπίτι. Αν όμως αισθάνεστε γεμάτη ενεργητικότητα και με διάθεση για άθληση, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μείνετε κλεισμένη στο σπίτι. Μάλιστα, αν λόγω περιόδου νιώθετε κάποια πονάκια, η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και η έκκριση ενδορφινών, που θα προκαλέσει η άθληση, θα σας βοηθήσουν σημαντικά να ανακουφιστείτε! Διπλό το όφελος λοιπόν!

Ακόμα και αν είστε λάτρης του υγρού στοιχείου, δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η κολύμβηση στη θάλασσα ή την πισίνα κατά τη διάρκεια της περιόδου απαγορεύεται. Μπορεί βέβαια, ανάλογα με το πόσο έντονα είναι σε εσάς τα συμπτώματα της περιόδου, να διστάζετε και μόνο στη σκέψη, ωστόσο το μπάνιο σε αυτή την περίπτωση δεν απαγορεύεται από το γιατρό. Εξαρτάται και αυτό καθαρά από τη διάθεσή σας!

Μύθος 2: Φοβάμαι πως αν αθληθώ εκείνες τις ημέρες, θα έχω διαρροές.
Άλλος ένας μύθος που καταρρίπτεται και μάλιστα χάρη στις αγαπημένες μας σερβιέτες EveryDay, οι οποίες πραγματικά φέρνουν την επανάσταση στην προστασία από διαρροές! Οι νέες EveryDay Hyperdry έχουν σχεδιαστεί με βάση την επαναστατική τεχνολογία Center Plus. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι διαθέτουν έως και 30% μεγαλύτερη επιφάνεια απορροφητικού πυρήνα στο κέντρο (σε σχέση με άλλες λεπτές σερβιέτες)! Έτσι, απορροφούν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα υγρασίας και προσφέρουν ακόμα πιο σίγουρη προστασία από πλαϊνές διαρροές! Άσε που είναι τόσο λεπτές, που δεν τις νιώθεις! Εσύ ακόμα το σκέφτεσαι;

Αν θέλεις να δεις και άλλους μύθους σχετικούς με την περίοδό σου να καταρρίπτονται δεν έχεις παρά να μπεις στο ανανεωμένο www.everyday.gr

Read More

And More