Η Couture συλλογή της Chanel τιμά το Παρίσι με ένα ξεχωριστό τρόπο. Ποιοι διάσημοι βρέθηκαν στο show;

Η λέξη Couture είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Παρίσι. Ο Κarl Lagerfeld θέλοντας να τιμήσει τη γαλλική πρωτεύουσα και τη λογοτεχνία που άνθισε εκεί, έστησε ένα catwalk που πλαισιώνονταν από flea markets γεμάτα βιβλία.

Η νέα Couture συλλογή του οίκου Chanel για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2018/19, περιείχε χρώματα από το μαγευτικό Παρίσι: ανοιχτό γκρι όπως οι σκεπές των σπιτιών, ανθρακί όπως το χρώμα των δρόμων, μαύρο και βαθύ navy, χρυσό και ασημί που συμβολίζουν την αντανάκλαση της σελήνης στον Σηκουάνα, ανοιχτό ροζ και μωβ της ανατολής, το άσπρο, το εκρού και το μπεζ του συννεφιασμένου πρωινού, το πράσινο που βρίσκεται στους ορόφους των ιστορικών κτιρίων.

Τα κρύσταλλα και τα λαμπερά κεντήματα θυμίζουν τα λουκέτα στο Pont des Arts και σηματοδοτούν την αγάπη της πόλης για τον πολιτισμό, τη μόδα και την ιστορία.

Το tweed, το βελούδο, το crepe, ο ταφτάς, η δαντέλα και το σιφόν, αποτελούν βασικά textures για την υλοποίηση αυτής της συλλογής.

Τα ταγιέρ και τα εντυπωσιακά gowns δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτήν την κολεξιόν, όπως και τα sexy φορέματα με τα έντονα cuts που είχαν σαν χαρακτηριστικό τη διαχρονική θηλυκότητα.

Ο Karl επέλεξε να ολοκληρώσει τα σύνολα με αξεσουάρ σε πιο cool style, όπως γάντια με κομμένα δάχτυλα και ankle boots.

Το παρών έδωσε και η νέα ambassador του οίκου, Penelope Cruz, η οποία έκανε την εμφάνισή της με ένα ροζ φόρεμα και καπέλο σε style Jackie O’.

Η Caroline de Maigret φόρεσε μια μαύρη ολόσωμη φόρμα, ένα jacket σε ζεστές αποχρώσεις και γόβες σε vintage ύφος.

Στο ίδιο event παρευρέθηκαν και η Vanessa Paradis με τη Lily-Rose Depp. Μάνα και κόρη φόρεσαν δύο ξεχωριστά looks από τη resort συλλογή του οίκου για το 2019.

Read More

And More