New season

Πανωφόρια: Τα πιο δυνατά trends της σεζόν!

Το  απόλυτο must για το χειμώνα είναι το πανωφόρι. Είτε μπουφάν, είτε σακάκι, είτε γούνα, είτε παλτό, τα πανωφόρια, είναι η τελική κίνηση στο ντύσιμο μας, που ολοκληρώνει στιλάτα τα χειμερινά μας σύνολα, αλλά μας προστατεύει και από το κρύο!

Το πανωφόρι, είναι ένα κομμάτι που πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται στην ντουλάπα μας, απλά ποτέ δεν είναι ένα. Ανάλογα την περίσταση έχουμε διάφορα για κάθε στιγμή, ώστε να πετυχαίνουμε το τελικό αποτέλεσμα στο look μας. Έχουμε άλλο για τις πιο επίσημες, άλλο για τις ανεπίσημες και τέλος το αγαπημένο μας casual για καθημερινές μας περιστάσεις, που μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπες.

Βεβαίως κάθε σεζόν θέλεις να εντοπίζεις τις νέες τάσεις και να προσθέσεις κάτι στην ντουλάπα σου ώστε να είσαι πάντα ενημερωμένη και update.

Αν σιγά σιγά λοιπόν ψάχνεις τη φετινή σου επιλογή σε πανωφόρι είσαι στο σωστό… σημείο! Σήμερα σου έχω ετοιμάσει έναν αναλυτικό οδηγό, που θα σου δείξει ποια είναι τα πιο hot κομμάτια της σεζόν, όπως τα παλτό, οι γούνες, οι ζακέτες για να δεις σε τι θα επενδύσεις φέτος.

Zακέτες

Εrdem

Το βάζω πρώτο γιατί τώρα είναι και η καλύτερη εποχή για να τις φορέσεις ειδικά πάνω από φορέματα ή midi φούστες. Είδαμε πολλά σύνολα στο catwalk να ολοκληρώνονται με ζακέτες σε διάφορα χρώματα και διάφορα μήκη, με διαφορά τα έντονα χρώματα του οίκου Erdem που έκαναν τέλειο match με τα floral φορέματα της χειμερινής συλλογής. Η ζακέτα δεν φοριέται μόνο στο cocooning. Δώσε σε αυτό το κομμάτι τη στιλιστική θέση που του αξίζει και πειραματίσου για να ανανεώσεις τα χειμερινά σου look.

Styling tip: Φόρεσέ την με ζώνη πάνω από παντελόνια ή φούστες και μπότες!

Καμπαρντίνα

Burberry

Oι καμπαρντίνες είναι κλασικό κομμάτι και δεν φεύγει ποτέ από τη λίστα με τα must have πανωφόρια της σεζόν. Φέτος όμως είδαμε μερικές αλλαγές για να έχουμε μία ανανεωμένη εικόνα. Αλλαγή στο μήκος, πιο καθαρές γραμμές, αλλά και μερικές μοντέρνες λεπτομέρειες όπως fur ή leather details. Όπως και να έχει μία καμπαρντίνα είναι πάντα πανωφόρι που δίνει σοφιστικέ ύφος με μία κίνηση.

Styling tip: Μην τη φοράς μόνο το φθινόπωρο, αλλά δώσε γαλλικό αέρα στα χειμερινά σου σύνολα με μία καμπαρντίνα αντί για το κλασικό παλτό.

Γούνα

Fendi

Οι περισσότεροι  σχεδιαστές έχουν κάνει στροφή και πλέον δεν χρησιμοποιούν αληθινή γούνα στις συλλογές τους κρατώντας μια eco γραμμή στην παραγωγή τους και ακολουθώντας την παγκόσμια τάση για βιώσιμη μόδα! Παρόλα αυτά η γούνα είναι ένα πανωφόρι είναι πάντα ψηλά στις επιλογές μας και φέτος. Έτσι, είδαμε σχέδια σε μακριά μήκη αλλά και πιο κοντά σαν fur jackets ενώ το χαρακτηριστικό σε όλα τα σχέδια ήταν οι βάτες.

Styling tips: Μπορείς να δώσεις urban style στην γούνα σου συνδυάζοντάς την με τζιν και μπότες.

Παλτό

Isabel Marant

Από τις μεγαλύτερες τάσεις της φετινής σεζόν με έντονους ώμους και oversized σχέδια! Το παλτό εξακολουθεί να είναι η ιδανική επιλογή για τους πιο κρύους μήνες, καθώς προσφέρουν απίστευτη ζεστασιά και ταυτόχρονα ένα μοναδικό στιλ. Για το φετινό χειμώνα, τα πιο ογκώδη παλτό με βάτες είναι τάση αλλά προϋποθέτουν και ένα συγκεκριμένο σωματότυπο ώστε να έχεις ισορροπημένο και σωστό αποτέλεσμα. Ταιριάζουν σε πιο ψηλές φιγούρες ενώ οι βάτες στους ώμους κολακεύουν τις πιο στενές σιλουέτες.

Styling tip: Προτίμησε ένα μονόχρωμο παλτό ώστε να έχει η σιλουέτα σου πιο κομψή εικόνα!

Δερμάτινο jacket

Hermes

Τα δερμάτινα μπουφάν μπορούν να ολοκληρώσουν με εξαιρετικό τρόπο ένα γυναικείο χειμερινό outfit, είτε για street style look είτε για βραδινό ντύσιμο. Εδώ και χρόνια είναι το κομμάτι που σε συνοδεύει στη βόλτα, στο ποτό, πάνω από το φόρεμά σου ή με το αγαπημένο σου τζιν. Φέτος έχει κάνει δυναμικό comeback το δερμάτινο σακάκι και αν θέλεις να αλλάξεις λίγο ύφος δοκίμασέ το σαν εναλλακτική επιλογή!

Styling tips: Το μαύρο είναι πάντα. Το χρώμα του δέρματος, αλλά και το καφέ αυτήν τη σεζόν κάνει επίσης μεγάλη αίσθηση ώστε να το δοκιμάσεις.

Kάπες

Giambattista Valli

Φέτος θα βρεις πολλά σχέδια στις κάπες: μακριά μανίκια, δηλαδή πιο μακρύ κόψιμο στα χέρια, αλλά και με άνοιγμα στους αγκώνες. Ένα πανωφόρι που δύσκολα φοράς παρόλο που όταν το βλέπεις πάντα σου τραβάει το ενδιαφέρον. Μερικά από τα πιο  ωραία σχέδια τα είδαμε στους οίκους : Givenchy, Michael Kors, Burberry και τον Marc Jacobs. Μήπως ήρθε η χρονιά να τη δοκιμάσεις;

Styling tip: Το πιο safe outfit για να τη βάλεις στη… ζωή σου είναι με ένα τζιν και ένα ζιβάγκο.

Καπιτονέ πανωφόρια

Alexander McQueen

Τα καπιτονέ κομμάτια που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον είναι κυρίως από γυαλιστερό καπιτονέ ύφασμα, αλλά και βελούδινο για ένα επίσημο βραδινό ντύσιμο. Οι περισσότεροι σχεδιαστές μόδας δημιούργησαν καπιτονέ παλτό σε σκούρες αποχρώσεις αλλά δεν έλειψαν και οι παστέλ επιλογές που κάνουν την διαφορά μέσα στον χειμώνα.

Styling tips: Aν φοβάσαι αυτό το ύφασμα σε παλτό μπορείς να δοκιμάσεις ένα jacket για πιο safe look.

 

Read More

And More