Beauty routine! Τι κάνουν οι συντάκτριες του TLIFE πριν πάνε για ύπνο;

Αυτό το θέμα είναι το απόγειο της επαγγελματικής μου διαστροφής! Πιο σωστά: ΜΑΣ διαστροφής! Γιατί όταν είναι 12 το βράδυ, ο καλός σου σε φωνάζει από το άλλο δωμάτιο, σε ρωτάει “τι κάνεις βραδιάτικο” και του απαντάς “φωτογραφίζω τα προϊόντα που χρησιμοποιώ το βράδυ για να τα δείξω στα κορίτσια στο TLIFE”, ε αυτό είναι πρόβλημα! Για τα αγόρια! Γιατί εμείς, τα κορίτσια, διασκεδάζουμε να κάνουμε κοριτσίστικα πράγματα! Και κάπως έτσι, αποφασίσαμε να σου δείξουμε ποιες είναι οι τελευταίες beauty κινήσεις που κάνουμε πριν πέσουμε για ύπνο! Η κάθεμία από εμάς, ξεχωριστά!

PS: Αλήθεια, εσένα ποιο είναι το beauty routine σου; Στείλε photo σου στο fanpage του TLIFE στο Facebook ή στο Twitter ή ακόμη γράψε μας κάτω από αυτό το άρθρο. Ανυπομονούμε να μάθουμε και για σένα!

Ξένια Ιωάννου, editor in chief

Καταρχάς, να σημειώσω πως είναι μια διαδικασία που τη βαριέμαι αφόρητα. Δεν θέλω. Η Beauty Editor όμως κάθε φορά που ανέφερα ότι κοιμήθηκα μακιγιαρισμένη με κοιτούσε λες και είχα διαπράξει έγκλημα. Είχε δεν είχε με κατάφερε. Η αλήθεια είναι πως είχε δίκιο, γιατί -ναι το παραδέχομαι, Νατάσα- είδα διαφορά στην επιδερμίδα μου. Αλλά εξακολουθώ να βαριέμαι. Δεν το κάνω με χάρα…
Όμως, γυρίζω σπίτι και αφού σιγουρευτώ ότι τελείωσε η μέρα και δεν θα προκύψει τίποτα έκτακτο κάνω ντεμακιγιάζ. Το Juvena ξαβαφτικό μου με βολεύει πολύ γιατί είναι ελαφρύ και δίνει μια έμφαση στα μάτια. Και μιας κι εγώ στο μακιγιάζ μου κυρίως βάφω τα μάτια μου είναι ό,τι πρέπει.
Θα κάνω ένα ντουζάκι, θα ενυδατώσω το σώμα μου με το λαδάκι Beach, Bobbi Brown για να μου φτιάξει το κέφι και να μυρίσει όλο το σπίτι καλοκαίρι και μέχρι να απορροφηθεί προχωρώ στα υπόλοιπα.
Μετά από το ντους -δεν ξέρω αν είναι η σωστή σειρά, αλλά εμένα έτσι με βολεύει- χρησιμοποιώ το Khiel’s σαπούνι μου που πρόσφατα ανακάλυψα και πολύ με βόλεψε γιατί αφαιρεί την εκνευριστική λιπαρότητα του δέρματος. Άλλη μία σωστή beauty συμβουλή της Μπερενάτας (της Beauty Editor -έτσι τη φωνάζω).
Μετά χρησιμοποιώ την τονωτική, μαγική λοσιόν της Shisheido. Μας την έδωσαν δώρο σε ένα event που έγινε με αφορμή τα 140 χρόνια Shisheido και πραγματικά την έχω ερωτευθεί. Κάνει και ελαφριά απολέπιση. Το δέρμα μου πάντως μετά από τη χρήση της -δεν είναι η ιδέα μου- είναι πιο λαμπερό και υγιές.
Ολοκληρώνω με την υδατική μου. Caudalie for ever. Τώρα που τη βρήκα δεν την αλλάζω με τίποτα. Και η σορμπέ υφή της είναι όλα τα λεφτά για μένα!

Μαρία Ρουμελιώτου, news editor in chief

Σίγουρα μετά από μια γεμάτη μέρα δουλειάς, και… οικογενειακών υποχρεώσεων, το λιγότερο που θες να κάνεις το βράδυ πριν κοιμηθείς είναι να ξεβαφτείς! Απλά δεν αντέχεις. Πρέπει όμως! Είναι beauty νόμος για να ξυπνήσεις όμορφη και φρέσκια. Έτσι κάθε βράδυ κάνω την καρδιά μου… πέτρα και ξεκινώ… Ευτυχώς μου φτιάχνουν τη διάθεση τα όμορφα προϊόντα! Για τα μάτια Sephora super demaquilliage… δεν αφήνει ίχνος μάσκαρας (και βάζω αρκετή)! Επειδή έχω λιπαρό δέρμα, μετά πλένω το πρόσωπό μου με το υγρό σαπούνι της Avene για λιπαρά δέρματα και μετά με το βαμβάκι καθαρίζω την επιδερμίδα με τη lotion της Clinique επίσης για λιπαρά δέρματα. (καλά τα κάνω beauty editor Μπερέκου);

Νατάσα Μπερέκου, beauty editor

Μπορεί τα πρωινά να φεύγω άρον- άρον από το σπίτι έχοντας βάλει μια ενυδατική και μια αντηλιακή αλλά το βράδυ θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να επανορθώσω (α! και να δικαιολογήσω τον τίτλο μου!). Συγκεκριμένα, περνάνε από το χέρι μου, το πρόσωπο και το σώμα μου επτά προϊόντα! Ναι! Επτά! Άκου, λοιπόν, το δικό μου beauty routine: βάζω κορδέλα στα μαλλιά για να μην έρθουν σε επαφή τα προϊόντα με την ρίζα των μαλλιών μου (που σημαίνει αμέσως γίνονται λιπαρά).
Πλένω χέρια, πάντα (!) και ξεκινάω: γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ της Vichy απευθείας στο πρόσωπο και στα μάτια με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αφαιρώ με βαμβάκι και επαναλαμβάνω μέχρι στο βαμβάκι να μην υπάρχει ί-χν-ος make up! Ξεπλένω με χλιαρό νερό και το αγαπημένο μου wahs gel της Kiehl’s για λιπαρά δέρματα (με την Ξένια μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη!), σκουπίζω με χαρτομάντηλο ταμποναριστά (ποτέ πετσέτα! Είναι πηγή μικροβίων!) και απλώνω την αλοιφή για την ακμή μου (ναι! είμαι τριάντα, έχω ακμή και κάτι δεν πάει καλά με την περίπτωσή μου!) την οποία μου έχει γράψει η δερματολόγος μου Μάργκυ Καπελάρη. Περιμένω να απορροφηθεί και μετά απλώνω την ενυδατική αποκλειστικά για την νύχτα Aquasource Nuit της Biotherm. Α! Και γύρω από τα μάτια! Τέλος με το πρόσωπο.
Σώμα τώρα: μετά το ντους βάζω το αγαπημένο μου Coconut Body Butter από τα Body Shop που μου θυμίζει οοοολα μου τα καλοκαίρια, τοπικά κρέμα Cellufight της Bioten για την κυτταρίτιδα (καίει λιγάκι οπότε αν έχω καεί και εγώ από τον ήλιο την αποφεύγω). Τέλος με το σώμα.
Μαλλιά: βουρτσίζω πάντα τα μαλλιά μου αλλά όχι δεκάδες φορές όσο είχε την αντοχή να το κάνει η μαμά μου στα δικά μου μαλλιά και απλώνω δύο σταγόνες Elixir Ultime Grand Cru για ευαισθητοποιημένα μαλλιά. Όχι ότι είναι ευαισθητοποιημένα αλλά πεθαίνω γι’ αυτή τη μυρωδιά του, η οποία παρεπιμπτόντως έχει πλέον και το μαξιλάρι μου!
Γενικά, μου αρέσουν οι μυρωδιές και το pampering του εαυτού μου. Και μάλλον με καταλαβαίνεις!

Εβίτα Τσιλοχρήστου, news editor/ journalist

“Μην κοιμηθείς αν δεν ξεβαφτείς!!!” Ηχεί στα αυτιά μου η γλυκιά φωνή της Βerekoukou… Τι να κανω κι εγώ, ν’ αφήσω ανεκμετάλλευτη τη φιλία μου με μια beauty editor (την καλύτερη δηλαδή όχι μια oποιοαδήποτε – άντε τώρα μπορεί να τσεπώσω και κανα δωράκι) Έτσι κι εγώ ξεκινάω με την αγαπημένη μου συνήθεια, τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, συνεχίζω με γαλάκτωμα και σαπούνι καθαρισμού και βάζω και μια κρεμούλα! Τα προϊόντα της Garnier είναι πολύ ανάλαφρα και δροσιστικά μπορώ να πω για το καλοκαίρι… Άντε στα μεγάλα κέφια να κάνω και μια μάσκα ομορφιάς! Πρόσφατα δοκίμασα μία της Sisley και έμεινα πολύ ευχαριστημένη! Sweet dreams girls!

Χριστίνα Κατσαούνη, fashion director

Πριν πέσω για ύπνο ξεβάφομαι πολύ πολύ καλά χρησιμοποιώντας βαμβάκι και γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ της Vichy. Φροντίζω την περιοχή των ματιών να την καθαρίζω με lotion Vichy την οποία περνάω κι από όλο το πρόσωπο αφού μου αφήνει ευχάριστη αίσθηση δροσιάς.
Αφού λοιπόν αποβάλλω από το δέρμα μου κάθε ίχνος μπογιάς 🙂 βάζω την ενυδατική μου η οποία δεν είναι άλλη από την Hormeta την οποία απέκτησα μετά από παρότρυνση και πλέον δεν αλλάζω με τίποτα! Μπορείς να την βρεις στα καταστήματα Fresh&Beauty στο Χαλάνδρι, Αγ. Παρασκευής 47. Όταν ολοκληρώσω με το πρόσωπο και μετά το βραδινό μου ντουζ, για ενυδάτωση, χρησιμοποιώ body lotion της Vaseline και για τα χέρια της εταιρίας Johnson με άρωμα βανίλια.

Σοφία Σούζα, fashion editor/ stylist



Η μέρα τελειώνει με ένα απολαυστικό μπάνιο και μετά …..ενυδάτωση για το σώμα με αόσμη κρέμα αλλά πολύ ενυδατική και για το προσωπο μία ελαφριά κρέμα νυχτός με λεπτό άρωμα λουλουδιού

Νατάσα Στρόβιλα, journalist

Λοιπόν το beauty routine μου, που ακολουθώ πιστά κάθε βράδυ (αν και για να είμαι ειλικρινής πάντα τεμπελιάζω λίγο) αποτελείται από δυο με τρία απλά βήματα. Αυτό που χρειάζομαι είμαι μια βούρτσα, ένα λαστιχάκι για τα μαλλιά, η κρέμα προσώπου μου και λίγο λαδάκι σώματος.

Αφού έχω κάνει μπάνιο, πλύνει δόντια και λίγο πριν ξαπλώσω ακολουθώ την εξής διαδικασία: Πρώτα βάζω λίγο λαδάκι σώματος baby oil με aloe vera που κάνει το δέρμα extra απαλό το επόμενο πρωί και με χαλαρώνει, πιάνω ψηλά τα μαλλιά μου με το λαστιχάκι και χρησιμοποιώ την κρέμα προσώπου solutions της Avon. Αφού τελειώσω και με το πρόσωπο, λύνω τα μαλλιά μου και τα χτενίζω καλά πριν κοιμηθώ και μετά… κατευθείαν στο κρεβάτι!

Κωνστάντια Μιχαηλίδου, fashion intern

Αυτό είναι το δικό μου σύντομο beauty routine: 1. ενυδατική κρέμα Frezyderm που φοράω πρωί- βράδυ 2. ενυδατικό balm χειλιών της La Roche Posay που βάζω πριν κοιμηθώ αλλά και όταν νιώθω αφυδατωμένα τα χείλη μου 3. serum μαλλιών μετά το λούσιμο και πριν πάω για ύπνο στις άκρες. Δρα τέλεια ενάντια στην ψαλίδα!

Read More

And More