Έρευνα: τα ζεστά μπάνια ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου!

Αν και είναι κάτι που κάνω σπάνια, απολαμβάνω να γεμίζω την μπανιέρα μου με καυτό νερό και να χαλαρώνω. Και φυσικά, δεν είμαι η εξαίρεση στον κανόνα! Αλλά να που τώρα υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος να το βάλω (κι εγώ κι εσύ!) στο πρόγραμμα και να το κάνω πιο εντατικά!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το ζεστό νερό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σου και (με απλά λόγια) χάνεις κιλά!

Σύμφωνα με το Tech Explorist, η έρευνα διενεργήθηκε σε υπέρβαρους άντρες που έκαναν καθιστική ζωή και με στόχο να δουν αν τα ζεστά μπάνια θα μπορούσαν να είναι μια εναλλακτική πρόταση στην γυμναστική που δεν έκαναν- η έρευνα αφορούσε άντρες με κινητικές δυσκολίες ή ηλικιωμένους.

Η έρευνα απέδειξε ότι οι άντρες που έκαναν ζεστό μπάνιο στους 39 βαθμούς κελσίου για μια ώρα κάθε μέρα είδαν βελτίωση του μεταβολισμού τους, γεγονός μετρήσιμο από τις εξετάσεις που έκαναν στην πορεία.

Αν, λοιπόν, αυτός δεν είναι ο τέλειος λόγος να γεμίσεις την μπανιέρα σου με ζεστό νερό και να βυθιστείς σε αυτή, τότε… τι;

Last chance info: Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να βοηθά τον μεταβολισμό αλλά αφαιρεί το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας, τα καλά, δηλαδή, έλαια. Ένα τέλειο tip για να απολαμβάνεις τα ζεστά σου μπάνια χωρίς να ταλαιπωρείς την επιδερμίδα σου είναι πριν μπεις στην μπανιέρα να απλώσεις στο σώμα σου λάδι. Έτσι, δημιουργείς επί της ουσίας ένα δεύτερο υδρολιπιδικό φιλμ.

 

Read More

And More