Οι όμορφοι άνθρωποι είναι λιγότερο ανεξάρτητοι και πιο ντροπαλοί! Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα…

Για να έχεις αυτοπεποίθηση πρέπει να έχεις δύο μέτρα πόδι, υπέροχα ανοιχτόχρωμα μάτια, γεμάτα χείλη… Όχι απαραίτητα! Κι εσύ αυτό νόμιζες; Αντίθετα, μάλιστα, και σύμφωνα με νέα έρευνα οι όμορφοι άνθρωποι είναι λιγότερο ανεξάρτητοι και περισσότερο ντροπαλοί! Αχά!

Η έρευνα έγινε από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο του Hebrew στην Ιερουσαλήμ και τα αποτελέσματα της έρευνας τα δημοσίευσε η Sciencedaily. Κι εγώ θα προσπαθήσω να στην πω όσο πιο απλά γίνεται, παρά την πολυπλοκότητά της. Γι’ αυτό την προσοχή σου!

Οι ερευνητές που διεξήγαγαν την έρευνα προσέλαβαν 118 πανεπιστημιακούς φοιτητές εκ των οποίων οι μισοί ήταν οι στόχοι και οι άλλοι μισοί οι κριτές. Οι στόχοι συμπλήρωσαν κάποια ερωτηματολόγια για τις αξίες και τα χαρακτηριστικά τους. Έπειτα, βιντεοσκοπούνταν να μπαίνουν σε ένα δωμάτιο, να περπατάνε γύρω από ένα τραπέζι κοιτώντας την κάμερα, να διαβάζουν τον καιρό κι έπειτα να φεύγουν από το δωμάτιο. Κάθε κριτής είδε την βιντεοσκοπημένη κασέτα ενός τυχαίου στόχου κι έπειτα αξιολόγησε το πόσο ελκυστικός μπορεί να είναι ο στόχος μαζί με κάποιες άλλες φυσικές ικανότητες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ότι ενώ οι όμορφοι άνθρωποι έπρεπε να είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και αέρα, και βάσει και του ερωτηματολογίου που είχαν συμπληρώσει αρχικά, αντίθετα αυτοί ήταν που έδειξαν την μεγαλύτερη ανασφάλεια μπροστά στην κάμερα ενώ φαινόταν ως οι λιγότερο ανεξάρτητοι και περισσότερο εξαρτώμενοι από άλλους.

Το πιστεύεις; Σου έχει συμβεί να γνωρίσεις πολύ όμορφους αλλά και ανασφαλείς ανθρώπους ταυτόχρονα; Ή μήπως οι όμορφοι άνθρωποι που έχεις συναναστραφεί είναι ανεξάρτητοι, δυναμικοί και με περισσότερη αυτοπεποίθηση, όπως πάντα πιστεύαμε;

Στείλε σχόλιο κι έλα να το συζητήσουμε!

Read More

And More