Browlift! Δείξε νεότερη και πιο φρέσκια χωρίς κανείς να καταλάβει τι έκανες στο πρόσωπό σου!

Σου έχει συμβεί ποτέ να βλέπεις μια φίλη, συνάδελφο ή όποια η οποία να δείχνει α) πιο φρέσκια β) πολύ νεότερη γ) αναζωογονημένη και να μην καταλαβαίνεις τι έχει αλλάξει πάνω της; Αυτό το απροσδιόριστο κάτι που έχει αυτή την τεράστια διαφορά στην εμφάνισή σου λέγεται Browlift, γίνεται σε ελάχιστες ώρες και αν ενδιαφέρεσαι να δείξεις όμορφη και νεότερη μέχρι τα Χριστούγεννα, μπορείς να το κάνεις τώρα (ναι, εγώ ξέρω ότι τα Χριστούγεννα είναι ελάχιστες μέρες μακριά, αλλά εσύ δεν ξέρεις ότι ο χρόνος ανάρρωσης είναι ελάχιστος!).

Μιλήσαμε με τον Δρ. Αθανάσιο Αθανασίου, πλαστικό χειρουργό και διευθύνοντα σύμβουλο του Athens Beverly Hills Plastic Surgery & Athens Beverly Hills Medical Group, και έχουμε όλα τα info!

Γιατί τα φρύδια μας πέφτουν όσο μεγαλώνουμε;

Το δέρμα του προσώπου αρχίζει να χαλαρώνει και να «κρεμάει» ως αποτέλεσμα της ηλικίας, της έκθεσης στον ήλιο και της ποιότητάς του. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της γήρανσης του προσώπου, όπως έχουν καταγραφεί από προσωπομετρικές αναλύσεις, είναι η χαλάρωση του μετωπιαίου μυός με εμφανή σχηματισμό ρυτίδων και αλλαγή τόξου (πτώση) των φρυδιών. Το πρόσωπο «βαραίνει», δείχνει κουρασμένο και ηλικιακά μεγαλύτερο, εξηγεί ο Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου.

Οι δύο διαφορετικές μέθοδοι browlift!
Υπάρχουν δύο μέθοδοι, η ενδοσκοπική και η ανοιχτή που περιλαμβάνει τομή στη στεφάνη κοντά στο περίγραμμα του τριχωτού της κεφαλής. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου πραγματοποιεί την επέμβαση κυρίως με τη χρήση ειδικού ενδοσκοπίου με οπτικές ίνες. Δηλαδή, με μία κάμερα στο μέγεθος ενός μολυβιού, που επιτρέπει στον ιατρό μέσα από ένα μόνιτορ να βλέπει με ακρίβεια τους μύες και τον ιστό κάτω από την επιδερμίδα. Οι τομές βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής. Έτσι, μετά την επέμβαση δεν υπάρχει κανένα σημάδι στο πρόσωπο. Ουσιαστικά ο πλαστικός χειρουργός επαναδιατάσσει τους μύες του μετώπου επιτυγχάνοντας ένα πιο ξεκούραστο και με λιγότερες ρυτίδες μέτωπο.

Όσα πρέπει να ξέρεις για το Browlift!

Θα χρειαστεί να μου ξυρίσουν τα μαλλιά για να κάνω brow lift;
Όχι. Λόγω του ότι οι τομές είναι πολύ μικρές, τα σημάδια στο τριχωτό είναι ανεπαίσθητα.
Μετά την επέμβαση brow lift θα μείνω στο νοσοκομείο;
Όχι, δεν απαιτείται παραμονή στο χειρουργείο και η επέμβαση πραγματοποιείται τόσο με γενική αναισθησία όσο και με μέθη ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς.

Πόσο επώδυνο είναι το χειρουργείο;
Το συγκεκριμένο χειρουργείο είναι σχεδόν ανώδυνο για τον ασθενή, τόσο κατά τη διάρκειά του, όσο και μετεγχειρητικά.
Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης μετά το χειρουργείο;
Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη στιγμή ενώ το μετεγχειρητικό οίδημα υποχωρεί μετά από 3-5 ημέρες.
Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα ενός brow lift;
Ανάλογα με την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί, ενδοσκοπικό ή ανοιχτό, και πάντα σε σχέση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ατόμου, διαρκεί 5 με 10 χρόνια.
Πότε το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό;
Το αισθητικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης χειρουργικής επέμβασης κρίνεται ικανοποιητικό, όταν είναι τόσο φυσικό που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η παρέμβαση του πλαστικού χειρουργού. Ένας έμπειρος γιατρός διαθέτει πάντα το απαραίτητο φωτογραφικό αρχείο που αποδεικνύει την ποιότητα της δουλειάς του.

Μπορώ να συνδυάσω το brow lift με άλλες επεμβάσεις πλαστική χειρουργικής;
Ναι, μπορείς παράλληλα να κάνεις upper (άνω) ή lower (κάτω) facelift και βλεφαροπλαστική.

Read More

And More