Το ένα συστατικό που χρειάζεται η επιδερμίδα σου για να δείξει… ζουμερή!

Υπάρχει ένας όρος στα αγγλικά που δεν ακούγεται το ίδιο υπέροχος όταν μεταφραστεί. Αυτός ο όρος είναι το plump face, το πρόσωπο δηλαδή που είναι γεμάτο, με πλούσια και ανορθωμένα χαρακτηριστικά, όπως αυτά που είχες στην εφηβεία σου. Για να το καταλάβεις καλύτερα θα σε προκαλέσω να κάνεις το εξής: πάρε μια φωτογραφία από την εφηβεία σου και σύγκρινέ την με το τώρα. Σε αυτή την φωτογραφία θα δεις ότι τα χείλη σου είναι πιο ζουμερά και τα μάγουλά σου πιο γεμάτα. Ωστόσο, δεν είναι… πάχος. Είναι το υαλουρονικό οξύ που πλέον δεν βρίσκεται σε τόσο μεγάλη ποσότητα στον οργανισμό σου γι’αυτό και τα χαρακτηριστικά σου δεν δείχνουν να έχουν τόσο πολύ όγκο από μέσα. Δείχνουν κάπως πιο… ξεφουσκωμένα!

Το υαλουρονικό, λοιπόν, είναι το νούμερο ένα συστατικό που θα επαναφέρει ως ένα βαθμό αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα στο πρόσωπό σου. Η Ελένη Ανδρέου (Αισθητικός-Κοσμητολόγος, MSc- Εργαστηριακός Συνεργάτης Τ.Ε.Ι. Αθήνας) σου δίνει παρακάτω όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι.

Υαλουρονικό οξύ: ενυδάτωση και plump αποτέλεσμα
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του δέρματός μας. Παίζει σπουδαίο ρόλο στην ενυδάτωση, την αντοχή, την ανάπλαση και την επούλωση του, ενώ μεταφέρει πρωτεΐνες κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο νέο, λαμπερό, όμορφο και φρέσκο και κατ’ επέκταση υγιές. Παρόλα αυτά, με το πέρασμα των χρόνων, το δέρμα αλλάζει, με αποτέλεσμα τα επίπεδα παραγωγής του υαλουρονικού οξέος να μειώνονται και η ποσότητα του να μην επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε ηλικία.

Πού θα το βρεις στα καλλυντικά
Τα προιόντα στα οποία το συναντάμε είναι πάρα πολλά. Μπορεί να είναι από κρέμες προσώπου, κρέμες ματιών, κρέμες λαιμού, ορός (serum), αντιηλιακά προιόντα, καθαριστικά προιόντα, προιόντα μακιγιάζ,
κρέμες σώματος, πολυβιταμίνες, καθώς και σε πόσιμη μορφή.

Αν είναι να πάρεις ένα προϊόν επένδυσε στο serum!
Η προσωπική μου άποψη για τα προϊόντα που περιέχουν το υαλορονικό οξύ είναι να προτιμούμε αυτά που βρίσκονται στη μορφή ορού (serum) διότι λόγω της λεπτόρευστης δομής των συγκεκριμένων προϊόντων μπορούν να εισχωρήσουν βαθύτερα στο δέρμα και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη δημιουργία προστατευτικού φιλμ στην επιδερμίδα και την διατήρηση του δέρματος νεανικού και υγιές λόγω της έντονης ενυδατικής του δράσης.

Πώς θα το βάλεις στη ρουτίνα σου!
Η χρήση των προϊόντων με υαλουρονικό οξύ μπορεί να γίνεται και πρωί και βράδυ. Αν πρόκειται για ορό (serum) τον τοποθετούμε ταμποναριστά στην περιοχή του λαιμού και του προσώπου και με απαλές ανοδικές κυκλικές κινήσεις βοηθούμε στην πιο γρήγορη απορρόφηση του από το δέρμα. Στη συνέχεια μπορούμε να τοποθετήσουμε και την κρέμα ημέρας ή νύχτας, κάποια κρέμα με χρώμα ή το make up μας.

Το υαλουρονικό συγκρατεί έως 1000 φορές το βάρος του!
Η βασική του λειτουργία την οποία έχει χρησιμοποιήσει η Κοσμητολογία (η οποία είναι η επιστήμη των καλλυντικών) είναι ότι συμβάλλει στην ενυδάτωση, επειδή, παρά το μικρό του βάρος (περίπου 7-8 γρ. υπάρχουν στο δέρμα ενός ενηλίκου), έχει την ικανότητα να δεσμεύει μεγάλες ποσότητες υγρασίας (έως και 1.000 φορές το βάρος του). Με αυτό τον τρόπο βοηθά να διατηρηθεί η ελαστικότητα, καθώς έχει υπολογιστεί πως ένα μόριο υαλουρονικού οξέος μπορεί να αυξήσει κατά 20 φορές τον όγκο του. Επίσης, βοηθά στο σχηματισμό νέων κυττάρων, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύει τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού που το δέρμα είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία.

Μπορεί να λέγεται… οξύ αλλά δεν είναι καθόλου οξύ!
Είναι ουσία χωρίς καμία παρενέργεια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα.

Υαλουρονικό οξύ: από ποια ηλικία;
Η χρήση του υαλουρονικού οξέος δεν έχει ηλικιακό περιορισμό. Μετά την ενηλικίωση του ατόμου αρχίζει η σταδιακή μείωση κολλαγόνου και ελαστίνης της επιδερμίδας και αυτό έχει ως συνέπεια την σταδιακή γήρανση του δέρματος. Τα προϊόντα με υαλουρονικό οξύ συμβάλουν στην καλύτερη όψη του δέρματος καθώς και του σχηματισμού νέων κυττάρων για πιο όμορφο και νεανικό δέρμα.

Χρησιμοποίησέ το οπωσδήποτε αν…
Οι γυναίκες που πρέπει οπωσδήποτε να το βάλουν στην καθημερινή ρουτίνα τους είναι οι γυναίκες οι οποίες έχουν κακή διατροφή, είναι καπνίστριες, εκτίθενται καθημερινά και πολλές ώρες στην ηλιακή ακτινοβολία, βιώνουν έντονο στρες και δεν κοιμούνται καλά. Το υαλουρονικό οξύ θα τους βοηθήσει να επαναφέρουν την υγιή όψη του δέρματός τους και να δείχνει πιο λαμπερό και ξεκούραστο!

Από την θεωρία στην πράξη: κάνε κλικ εδώ και δες τα πιο αγαπημένα μας serum με υαλουρονικό οξύ!

Read More

And More