Paris Fashion Week: Το goth-glam μακιγιάζ στο show του οίκου Dior και η εξεζητημένη λεπτομέρεια που έκανε την διαφορά

H εβδομάδα μόδας στο Παρίσι ξεκίνησε με τον οίκο Dior να παρουσιάζει από τους πρώτους τις δημιουργίες της σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024. O καλλιτεχνικός διευθυντής, Peter Phillips στα παρασκήνια δύο μόνο λέξεις είπε στην ομάδα του: witchy lips και όπερ εγένετο μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στο μακιγιάζ.

Τα χείλη είναι μαύρα, με ματ φινίρισμα. Η goth-girl αισθητική έχει ένα απίθανο εφέ που θυμίζει το σημάδι που αφήνει το κρασί στα χείλη. Αυτό σημαίνει ότι το μαύρο χρώμα δεν απλώνεται σε όλη τους την επιφάνεια αλλά στο μέσο μόνο μένοντας η υπόλοιπη φυσική και nude. 

To look έχει να κάνει με την έμπνευση της Maria Grazia Chiouri και το μήνυμα που μεταφέρει με την κολεξιόν. Είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που φαίνονταν ως μάγισσες σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο εδώ και πολλές γενιές. Ο Phillips παραδέχτηκε ότι πράγματι υπάρχει ένα gothic στοιχείο σ’ αυτή την ιστορία. Και το “κλειδί” για εκείνον είναι τα χείλη που στην πραγματικότητα δημιούργησε χρησιμοποιώντας eyeliner!

Ο θρυλικός hairstylist Guido Palau ευθύνεται για τα hairstyles. Δημιούργησε κλασικά french twists με wet εφέ και sleek στην κορυφή. Για να το πετύχει άπλωσε αφρό σε νωπά μαλλιά, τα στέγνωσε με το σεσουάρ και στη συνέχεια τα μάζεψε. Προκειμένου να έχουν το λείο αποτέλεσμα στην κορυφή, τα μοντέλα φόρεσαν headband τα οποία αφαίρεσαν λίγο πριν βγουν στο catwalk.  Αν και δεν έχουμε συνηθίσει τα goth looks την άνοιξη και το καλοκαίρι, ο Phillips και η Chiouri το αποθεώνουν. 

Φωτογραφίες: Reuters

 

 

Read More

And More