Αυτές ήταν οι top beauty αναζητήσεις στο google το 2020, aka την χρονιά της πανδημίας!

Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας είναι μια χρονιά που μας άλλαξε σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Ήταν ίσως η πιο σουρεαλιστική χρονιά που έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα, γιατί αν κάποιος μας έλεγε πέρυσι τέτοια εποχή ότι δεν θα μπορούσαμε να πάμε πουθενά χωρίς να φοράμε τη μάσκα μας θα τον περνούσαμε για τρελό. 

Και να που συνέβη! Και να που κουρέψαμε ο ένας τον άλλον. Και να που βάψαμε τα μαλλιά μας μόνες μας. Και να που, σε συνάρτηση με την ομορφιά, έγιναν πολλά ακόμη που αντικατοπτρίζονται τέλεια στο google search! Όπως κάθε χρόνο, λοιπόν, έτσι και φέτος η google βγάζει τις λίστες της με τα πράγματα εκείνα που έψαξαν περισσότερο οι χρήστες στην google. Ακολουθεί η κατηγορία σε σχέση με αυτά που αναζήτησαν στο κομμάτι της ομορφιάς! 

1.Πώς να κάνεις αντρικό κούρεμα στο σπίτι: Στις αρχές του 2020 κανείς δεν περίμενε ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα έπρεπε να κουρευτούμε μόνη μας ή να αφεθούμε στα χέρια κάποιου άλλου (Προσοχή! Κάποιου άλλου που δεν ήταν κομμωτής) για να μας κουρέψει. Κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown, λοιπόν, είδαμε πολλούς άντρες να αφήνονται στα χέρια των διάσημων γυναικών τους που προσφέρονταν να τους κόψουν τα μαλλιά με απογοητευτικά, κατά κύριο λόγο, αποτελέσματα. Ο μοναδικός, ίσως που ήταν προετοιμασμένος για αυτό ήταν ο George Clooney ο οποίος, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του χρησιμοποιεί ένα cult μηχάνημα που μοιάζει σαν ηλεκτρική σκούπα και κουρεύεται μόνος του! FIY: το μηχάνημα λέγεται Flowbee.

2.Πώς να κάνεις hair plopping: Παρά το γεγονός ότι αυτό το trend δεν έχει να κάνει με την πανδημία, οι αναζητήσεις που το αφορούσαν μέσα στο 2020 εκτοξεύτηκαν! Το hair plopping είναι μια πολύ απλή τεχνική που γίνεται απλώς με μια πετσέτα και δίνει το τέλειο σχήμα στην μπούκλα. Φυσικά και σου έχουμε μιλήσει για αυτήν και εδώ θα βρεις όλες τις λεπτομέρειες για να το κάνεις. Και κάτι ακόμη: δοκίμασέ το ακόμη και αν έχεις σπαστά ή σχεδόν ίσια μαλλιά! Θα εκπλαγείς όταν διαπιστώσεις ότι… τα μαλλιά σου δεν είναι αυτά που νομίζεις! 

3.Πώς να χτενίσεις τα curtain bangs σου: Την περασμένη χρονιά αλλά και το 2020 τα curtain bangs, δηλαδή αυτές οι μακριές φράντζες των Γαλλίδων, έγιναν huge τάση! Αλλά με το lockdown οι φράντζες αυτές άρχισαν να μακραίνουν επικίνδυνα και όσες δεν ήταν αρκετά τολμηρές για να τις κόψουν μόνες του αναζητούσαν τρόπους να κάνουν styling. Δεν ξέρουμε τι θα φέρει το 2021 αυτό, όμως, που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι τα curtain bangs είναι πολύ stylish και εδώ θα δεις πόσο μπορεί να αλλάξει το πρόσωπό σου!

Photo: @jeannedamas

4.Πώς να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου: Ας ξαναθυμηθούμε εκείνες τις μέρες που μείναμε σπίτι και η ρίζα μας άρχισε να κατεβαίνει επικίνδυνα. Ήταν οι ίδιες μέρες που κάποιες τόλμησαν να βάψουν τα μαλλιά τους μόνες τους για πρώτη, πρώτη φορά. Αν βρίσκεσαι σε αντίστοιχη φάση τώρα αλλά και σε κάθε περίπτωση, δες εδώ τον πολύτιμο οδηγό που είχαμε δημιουργήσει για σένα για να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη σου σπίτι χωρίς να πάει τίποτα στραβά

5.Πώς να κάνεις γυναικείο κούρεμα: Για κάποιους το να πάρουν ένα ψαλίδι και να κόψουν μόνοι τους τα μαλλιά τους είναι μια… easy peasy υπόθεση. Για κάποιους άλλους όχι! Μέσα στο 2020 τα κομμωτήρια έμειναν κλειστά για κάμποσους μήνες και όλοι/όλες έψαχναν στο google tutorial για να κόψουν μόνοι τους τα μαλλιά τους. Με δεδομένο ότι οι Γαλλίδες κάνουν τα πάντα να φαίνονται πολύ πιο εύκολα, αυτό εδώ ήταν το πιο αγαπημένο μας βίντεο!

6.Πώς να κάνεις hair fading: Το hair fading είναι αυτή η τεχνική στα αντρικά κουρέματα που δημιουργεί αυτό ακριβώς το εφέ του κουρέματος που μοιάζει να “σβήνει”. Η συγκεκριμένη τεχνική έγινε ένα τεράστιο άλυτο μυστήριο το 2020 που πολλοί επιχείρησαν να λύσουν γι’αυτό και ο όρος κέρδισε μια σημαντική θέση στο search του google το 2020. 

Photo: @gettyimages

7.Πώς να τριμάρεις μόνος σου τα μαλλιά σου: Οι αναζητήσεις στο google που αφορούσαν ντα μαλλιά ήταν οι περισσότερες μέσα στο 2020 και έγιναν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Το “πώς να τριμάρεις μόνος σου τα μαλλιά σου” ήταν ένας από αυτούς αλλά αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι εκτός από τεχνική πρέπει κανείς να έχει και τα κατάλληλα εργαλεία!

8.Πώς να κάνεις dermaplane: Το dermaplane είναι αυτή η τεχνική με το ξυραφάκι που κάνει απολέπιση αλλά και αποτρίχωση στην επιδερμίδα. Η συγκεκριμένη τεχνική σημείωσε πολλά search στο google τη χρονιά που πέρασε και παρακάτω έχουμε ένα βίντεο για αυτό αν και, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είμαστε καθόλου υπέρ αυτής!

9.Πώς να κάνεις knotless braids: Για αιώνες αυτό το χτένισμα ήταν το νούμερο ένα χτένισμα που έκαναν όσοι ήθελαν να προστατέψουν τα afro μαλλιά τους. Και όπως ήταν αναμενόμενο, χωρίς πρόσβαση στους experts, πολλοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν να βρουν λύση μέσα από το google search!

Photo: @gettyimages

 

 

Read More

And More