Lash Lift: Δοκίμασα μια από τις μεγαλύτερες τάσεις του 2019 για να μάθεις τα πάντα πριν το κάνεις!

Είμαι αυτή η beauty editor που προτού ανοίξει τον υπολογιστή για να σου γράψει το οτιδήποτε έχει σηκώσει πρώτα το κινητό της για να κλείσει ραντεβού προκειμένου να το δοκιμάσει στην ίδια. Και αν παρακολουθείς αυτήν εδώ τη στήλη θα το έχεις εντοπίσει.

Ένα τυχαίο παράδειγμα: δύο χρόνια πριν ήταν huge trend τα extensions βλεφαρίδων τα οποία φυ-σι-κά α) δοκίμασα β) εθίστηκα γ) ξεπέρασα. Όχι μόνο εγώ αλλά όλος ο beauty κόσμος (εκτός αν μιλάμε για το Power of Love!) για να αντικατασταθεί το 2019 από ένα άλλο trend: το lash lift. Προτού συνεχίσω για το τι ακριβώς είναι το lash lift να μια γενική εικόνα που πρέπει να έχεις για τις νέες τάσεις: περνάμε από οτιδήποτε μόνιμο και δραστικό σε οτιδήποτε τονίζει τα φυσικά χαρακτηριστικά μας. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, δεν κάνουμε πια tattoo φρυδιών αλλά 4D Brow Lift και δεν βάζουμε πια βλεφαρίδες extensions αλλά προτιμάμε να ανασηκώνουμε τις φυσικές μας βλεφαρίδες. Εδώ, λοιπόν, έρχεται και το Lash Lift το οποίο δοκίμασα στις 21 Δεκεμβρίου (αναφέρω την ημερομηνία για λόγους που θα διαπιστώσεις παρακάτω). Και κάτι σημαντικό: λίγο καιρό πριν το Pinterest δημοσίευσε την καθιερωμένη λίστα του με τα κορυφαία beauty trends που θα δούμε τη νέα χρονιά. Στις πρώτες θέσεις μάντεψε ποιο ήταν!

Lash Lift: ποια είναι η διαδικασία

Επισκέφτηκα το Golden Life Spa από όπου είχα ακούσει για το Lash Lift πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο. Η διαδικασία σε γενικές γραμμές είναι η εξής: ξαπλώνεις, η expert κολλάει τις κάτω βλεφαρίδες σου με ειδικά patches ώστε να μην μπλέξουμε με τις πάνω και έπειτα κλείνεις τα μάτια σου. Η expert συνεχίζει τοποθετώντας ένα ειδικό μικροσκοπικό roller από σιλικόνη πολύ κοντά στην ρίζα των άνω βλεφαρίδων και η διαδικασία ξεκινά. Αυτό που σου κάνουν είναι να σου περνούν δύο ειδικές λοσιόν, η μια για το γύρισμα των βλεφαρίδων και η άλλη λοσιόν κερατίνης που επανορθώνει την τρίχα. Φαντάσου κάτι σαν να έχεις κάνει ντεκαπάζ στα μαλλιά σου και έπειτα να ακολουθεί μια θεραπευτική- μαλακτική μάσκα στο λουτήρα. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου 45 λεπτά που μοιάζουν με αιώνα, ειδικά αν δεν έχεις υπομονή (δεν έχω και είναι ένας από τους λόγους που δεν βάφω και τα μαλλιά μου, αν και όχι ο βασικός!) και αν είσαι και κάπως… φοβητσιάρα. Η expert με διαβεβαίωσε ότι το υλικό είναι απόλυτα ασφαλές για τα μάτια, ωστόσο αν μπει στο μάτι σου (συμβαίνει μόνο αν τα ανοίξεις, όπως και έκανα στα μισά της διαδικασίας) η αίσθηση δεν είναι πολύ ευχάριστη.

Το αποτέλεσμα

Όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε η expert αφού αφαίρεσε το υλικό και τα patches από τα μάτια μου, μου έδωσε έναν καθρέφτη για να δω το αποτέλεσμα το οποίο ήταν πολύ εντυπωσιακό! Οι βλεφαρίδες μου ήταν γυριστές σαν να έχω χρησιμοποιήσει μια μάσκαρα για τέλεια καμπύλη. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα lash extension, στο lash lift δεν βλέπεις καμία διαφορά στην πυκνότητα: η παρέμβαση γίνεται στις υπάρχουσες βλεφαρίδες σου και δεν υπάρχει κάτι πρόσθετο. Αν, όμως, οι υπάρχουσες βλεφαρίδες σου είναι πολύ πλούσιες αλλά ίσιες, θα δεις παραγματικά μεγάλη διαφορά! Επίσης, αν έχεις ανοιχτόχρωμες βλεφαρίδες, πιθανότατα να χρειαστεί να κάνεις και βαφή (υπάρχει αντίστοιχη υπηρεσία) για να φανεί το αποτέλεσμα.

Αξίζει τον κόπο!

΄Οπως σου είπα παραπάνω, το ραντεβού μου για το lash lift ήταν στις 21 Δεκεμβρίου. Ο λόγος που δεν έγραψα αυτό το άρθρο στις 22 είναι γιατί περίμενα να δω πόσο θα κρατήσει το αποτέλεσμα. Σήμερα, δύο εβδομάδες περίπου μετά οι βλεφαρίδες μου είναι ακριβώς έτσι: ανασηκωμένες! Επίσης, μιας και δεν πολυβάφομαι, δεν βάζω μάσκαρα οπότε γλίτωσα από τον μπελά του ντεμακιγιάζ κυρίως, πράγμα πολύ σημαντικό για μένα! Οπότε αν με ρωτάς, ναι, αξίζει τον κόπο! Ειδικά αν αναλογιστείς ότι κοστίζει περίπου 35 ευρώ.

PS: με έναν παράδοξο τρόπο τo lash lift κάνει και τα φρύδια μου να δείχνουν εντονότερα! Επίσης, αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε λίγα λεπτά πριν και αυτό είναι το πρώτη-μέρα-στο-γραφείο πρόσωπό μου!

 

 

Read More

And More