Το stripping είναι το νέο strobing! Μάθε τα πάντα για την νέα τεχνική μακιγιάζ που θα κάνεις στο εξής!

Έχω μια πολύ συγκεκριμένη και αγαπημένη beauty στιγμή: είναι η στιγμή που “πέφτω” πάνω σε ένα ολοκαίνουριο trend ομορφιάς- τεχνική μακιγιάζ και είναι η ίδια στιγμή που πληκτρολογώ 4859621 λέξεις το δευτερόλεπτο από ενθουσιασμό*.

Μια τέτοια στιγμή, λοιπόν, είναι και αυτή γιατί ήρθε η ώρα να σε συστήσω σε μια ολοκαίνουρια τάση στο μακιγιάζ που τα διεθνή μέσα ομορφιάς περιγράφουν ως το νέο strobing ή/και το νέο contouring!

Stripping: τι είναι!

Λέγεται stripping (προφέρεται στράιπινγκ) ή sun stripping, προέρχεται από την λέξη stripe που σημαίνει ρίγα και το είδαμε σε πολλές πασαρέλες για την άνοιξη/καλοκαίρι 2016 και κυρίως τους dsquared2. Αυτό που ουσιαστικά είναι το stripping είναι η δημιουργία μιας γραμμής από bronze πούδρα ή bronzer σε υγρή μορφή που περνάει από τα μάγουλα στη μύτη κι έπειτα σβήνεται πολύ καλά. Αυτό που μιμείται το συγκεκριμένο trend/ τεχνική μακιγιάζ είναι το πρώτο αναψοκοκκίνισμα που αποκτά το πρόσωπό μας μετά από μερικές πρώτες ώρες ηλιοθεραπείας (σκέψου το: όταν ξαπλώνουμε πρώτη φορά στον ήλιο αυτό είναι το πρώτο σημείο που μαυρίζουμε).
Στην ερώτηση, τώρα, γιατί να το προτιμήσεις σε σχέση με το strobing ή το contouring, είναι γιατί πρώτον γίνεται σε λιγότερο από ένα λεπτό (μετάφράση: το κάνεις ακόμη και πρωί πριν πας στο γραφείο) και δεύτερον γιατί σου δίνει ένα πολύ sexy και effortless αποτέλεσμα.

Stripping: πώς να το κάνεις βήμα- βήμα!

Βήμα 1
Αυτό που θέλεις να πετύχεις είναι ένα φυσικό, sexy αποτέλεσμα σαν να επέστρεψες μόλις από ένα weekend σε ένα παραθαλάσσιο μέρος. Άρα, όλη η επιδερμίδα σου πρέπει να είναι ελαφρώς μαυρισμένη και χωρίς να υπάρχει αυτό το cake effect στην βάση που σημαίνει πως θα χρειαστείς μια ελαφριά βάση. Μια κρέμα BB ή CC είναι ιδανική και αγαπάμε την (5) Double Wear All Day Glow της Estee Lauder, €31.50.

Βήμα 2
Θυμίσου πώς είναι το πρόσωπό σου μετά από μερικές ώρες στον ήλιο: μαυρισμένο αλλά όχι πολύ μαυρισμένο, σίγουρα όχι πορτοκαλί και για κανέναν λόγο δεν έχει λάμψεις! Άρα θα πρέπει να επιλέξεις ένα bronzer είτε σε μορφή πούδρας είτε σε μορφή liquid. Εξαρτάται από τις δικές σου beauty συνήθειες. Πάντως, ο Patrick Ta που κάνει και το μακιγιάζ της Gigi Hadid έχει προτείνει το (4) Maestro Liquid Summer του Giorgio Armani. Αν, όμως, εσύ προτιμάς ένα bronzer σε πούδρα, η (6) Hoola Poudre Soleil της Benefit, €28.00 είναι τέλειο προϊόν.

Βήμα 3
Ανάλογα με την υφή του bronzer που θα επιλέξεις θα χρειαστείς και το αντίστοιχο πινέλο. Αν το bronzer σου είναι υγρό προτίμησε ένα flat πινέλο από συνθετική τρίχα που δεν θα απορροφήσει το προϊόν όπως το (1) MAC no 183. Αν μιλάμε για bronzer σε πούδρα ένα πινέλο contouring ή ρουζ όπως το (3) Kumadori 704 της Japonesque, €23.10, είναι τέλειο! Άπλωσε το προϊόν από το εξωτερικό των ζυγωματικών σου προς τα μέσα, πέρασε το προϊόν από τη μύτη και προς την άλλη μεριά των ζυγωματικών. Έπειτα, σβήσε προς τα πάνω και έχε στο νου σου να μην το παρακάνεις με την ποσότητα. Είναι καλύτερο αν χρειαστεί να προσθέσεις προϊόν παρά να πρέπει να αφαιρέσεις.

Βήμα 4
Το ρουζ δεν είναι απαραίτητο αλλά αν θες να δώσεις κι ένα touch χρώματος επίλεξε ένα σε peachy ή ροζ τόνο το οποίο θα απλώσεις ακριβώς πάνω στα μάγουλα και πάλι θα σβήσεις ανοδικά. To (2) Le Blush Creme de Chanel, απόχρωση Revelation, θα σου δώσει το τέλειο ροδαλό και απόλυτα φυσικό αναψοκοκκίνισμα!

Λοιπόν, θα το δοκιμάσεις;

* Αυτό το άρθρο γράφτηκε σε δευτερόλεπτα από τον τόσο ενθουσιασμό (just kidding)!

Read More

And More