Μαριάννα: “Έχω ψυχολογικό πόλεμο από τον κύκλο της δουλειάς μου, από το σπίτι μου, από τους φίλους μου…”

Μαριάννα: “Έχω ψυχολογικό πόλεμο από τον κύκλο της δουλειάς μου, από το σπίτι μου, από τους φίλους μου…” | tlife.gr

Είμαι η Μαριάννα και είμαι 24 χρόνων. Ο λόγος που θέλω να πω την ιστορία μου είναι επειδή θέλω μια συμβουλή. Και ναι, έχω σχέση με έναν ναρκομανή, χωρισμένο με δύο παιδιά. Τον γνώρισα τυχαία σε ένα μαγαζί που δούλευα.

Δεν μου άρεσε ποτέ σαν εμφάνιση και ούτε σαν χαρακτήρας. Γνώρισα τον πατέρα του και μου είπε τα πάντα για αυτόν, το πώς έμπλεξε, ότι παντρεύτηκε από 17 χρόνων, η ηρωίνη, η κόκα και το χασίς, τα χάπια. Ήθελα να κλάψω.

Με τον Η. ξεκινήσαμε να κάνουμε παρέα. Άρχισα να τον συμπαθώ, να τον νοιάζομαι, ώσπου μετά από πέντε μήνες κατάλαβα ότι τον αγαπάω. Αποδέχτηκα το παρελθόν του, τα παιδιά του, τη ζωή του. Βγήκαμε, γελάσαμε, ερωτευτήκαμε, ώσπου όλα άλλαξαν όταν πέθανε ο καλύτερός του φίλος σε τροχαίο. Καθαρός ενάμιση χρόνο ώσπου ήπιε πάλι. Όλα άρχισαν να αλλάζουν.

Άρχισε να πίνει, να συμπεριφέρεται άσχημα και όλα αυτά με πείσμωσαν. Δεν τον άφησα, ήθελα να βοηθήσω. Βγήκαμε, ήπιαμε και μου εκμυστηρεύθηκε ότι ήπιε πάλι. Πάγωσα. Σκέφτηκα να μιλήσω στους δικούς του, αλλά δεν μπορώ. Δεν ξέρω πώς μπορώ να βοηθήσω. Κάθε μέρα πίνει ποτά και πηγαίνει στις κακές παρέες.

Έχω ψυχολογικό πόλεμο από τον κύκλο της δουλειάς μου, από το σπίτι μου, από τους φίλους μου, αλλά εγώ δεν θέλω να τον αφήσω. Έχω πάει κόντρα σε όλους, ακόμα και στον εαυτό μου. Δεν τον αφήνω. Θέλω μια συμβουλή. Θέλω να τον βοηθήσω, ξέρω πώς μπορώ.

Μαριάννα

 

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, θεωρήσαμε σωστό να ζητήσουμε και τη γνώμη της ειδικού:

Αγαπητή Μαριάννα,
Καταλαβαίνω πως βιώνεις μια έντονα συναισθηματική σύγκρουση μέσα σου, αλλά και πως καλείσαι να αντιμετωπίσεις δαίμονες που δεν είναι δικοί σου. Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας που κάνουμε επιλογές βάσει των συνθηκών που επικρατούν. Εάν κάποια στοιχειώδη πράγματα αλλάξουν, δεν είναι κακό να επαναξιολογήσουμε τις αρχικές επιλογές μας. Ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις ένα διάλογο με τον εαυτό σου και να αποφασίσεις τι εσύ θέλεις στη ζωή σου, ως Μαριάννα, απαλλαγμένη από την ανάγκη να φανείς «σωστή» ή «λάθος» στα μάτια τρίτων. Να δεις ανοιχτά και να παραδεχτείς στον εαυτό σου εάν η κατάσταση που βιώνεις είναι αυτή που σου αξίζει και που ικανοποιεί τα «θέλω» σου. Να προσπαθήσεις να διερευνήσεις τι είναι αυτό που φοβάσαι ότι μπορεί να χάσεις μαζί με αυτήν τη σχέση. Δυστυχώς, στην περίπτωση των ουσιών το άτομο αλλάζει και απομακρύνεται από αυτόν που αγαπήσαμε και γι’ αυτό χρειάζεται η βοήθεια από ομάδα ειδικών.

 

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ!

READ more

Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
  1. Θα μείνεις μαζί του νομίζοντας πως μπορείς να βοηθήσεις λες και είσαι Θεός κυρίως ορμώμενη από την αγάπη σου αλλά και από τον συμπονετικό σου χαρακτήρα, μέχρι να χάσεις τον εαυτό σου, την αξιοπρέπειά σου, να κουραστείς, να θυμώσεις και να χωρίσεις άσχημα. Δεν είναι δουλειά αυτή που μπορεί να την κάνει μη ειδικός. Μόνο συμπληρωματικά σε επίπεδο στήριξης. Κι αυτό και πάλι, αν το εξαρτώμενο άτομο επιθυμεί έμπρακτα την απεξάρτησή του (συνήθως προσωρινή ή διακοπτώμενη).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.