Αχλάδια ποσέ με γιαούρτι

Αχλάδια ποσέ με γιαούρτι | tlife.gr
Εύκολη
4 μερίδες
15 λεπτά

Μπορεί να αναζητάτε τη γλυκιά γεύση. Η παρακάτω συνταγή θα ικανοποιήσει την επιθυμία σας αυτή και ταυτόχρονα είναι φτωχή σε λιπαρά και χοληστερόλη, σε αντίθεση με τα κοινά γλυκά.

Συστατικά
  • 2 μεγάλα αχλάδια
  • 2 κ.γ ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ κανέλα
  • 1/4 φλιτζάνι cranberries ή διάφορα αποξηραμένα φρούτα
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό μήλου
  • 1/2 φλιτζάνι παγωμένο γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
Τρόπος μαγειρέματος
  • Καθαρίστε τα αχλάδια και κόψτε τα στη μέση κατά μήκος. Αφαιρέστε τον πυρήνα και τους σπόρους
  • Τοποθετήστε τα αχλάδια, με τις κομμένες πλευρές επάνω, σε ένα γυάλινο πιάτο.
  • Ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίστε ομοιόμορφα τα αχλάδια
  • Προσθέστε τα cranberries στις κοιλότητες των αχλαδιών.
  • Ρίξτε το χυμό μήλου μέσα και γύρω από τα αχλάδια και καλύψτε το πιάτο χαλαρά με λαδόκολλα
  • Ψήστε τα σε φούρνο μικροκυμάτων 6-8 λεπτά ή μέχρι τα αχλάδια να είναι τρυφερά.
  • Αφήστε το πιάτο να κρυώσει 5 λεπτά.
  • Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τα αχλάδια σε πιάτα σερβιρίσματος.
  • Περιχύστε τους χυμούς πάνω από τα αχλάδια και τα σερβίρετε με παγωμένο γιαούρτι.
Ψάχνετε κάποια συνταγή;
MENU
ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ