Χριστουγεννιάτικα κουκουνάρια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ο Τάσος Αντωνίου σου δείχνει πώς να φτιάξεις τα πιο χαριτωμένα κουκουνάρια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σου!

Συστατικά

  • 180 γρ. φυστικοβούτυρο
  • αλμυρά μπισκοτάκια (μπατόν σαλέ)
  • 700 γρ. κορν φλέικς σοκολατένια πλατιά
  • 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο, την πραλίνα φουντουκιού, το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μαλακό ζυμάρι. 
  • Παίρνουμε ένα μπατόν σαλέ και προσθέτουμε γύρω του από το μείγμα φυστικοβούτυρου σχηματίζοντας ένα κώνο και αφήνοντας ένα κομμάτι του μπατόν σαλέ να προεξέχει.
  • Κρατώντας το σταθερό από το μέρος που προεξέχει, αρχίζουμε να τοποθετούμε τα δημητριακά πάνω στο μείγμα, συμμετρικά γύρω γύρω, μέχρι την κορυφή για να σχηματίσουμε το κουκουνάρι.
  • Κόβουμε με ένα ψαλίδι λίγο τις άκρες τους για να είναι πιο τριγωνικά και τις τοποθετούμε στην κορυφή.
  • Αν το μπατόν σαλέ προεξέχει το κόβουμε και προσθέτουμε λίγο μείγμα στην κορυφή για να καλύψουμε το κενό.
  • Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tip


Read More

And More