Φιλέτο σολομού με διάφορα μυρωδικά

40 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Ξέρεις κάτι; Η καλύτερη επιλογή για ένα ρομαντικό δείπνο που δεν θα σας βαρύνει είναι σίγουρα το ψάρι. Επιλέγουμε σολομό στο φούρνο με μυρωδικά και τον σερβίρουμε με ποικιλία σαλάτας. Gourmet και έξυπνη επιλογή για να τον εντυπωσιάσεις…
Θερμίδες 230Kcal

Συστατικά

  • 1 φιλέτο σολομού χωρίς την πέτσα, περίπου μισό κιλό
  • 4 κ.σ. φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, σχινόπρασο ή ό, τι άλλο επιθυμείς) ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ½ μαρούλι λόλα
  • ½ κόκκινο λάχανο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 λεμόνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160oC
  • Ανάμειξε τα μυρωδικά με το αλατοπίπερο και πασπάλισε το φιλέτο σολομού
  • Λάδωσε ένα, στύψε και μισό λεμόνι και στρώσε το φιλέτο. Ψήσε για 40′ με 45′ λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα ο σολομός. Μπορείς να το γυρίσεις στα μισά του χρόνο
  • Ετοίμασε τα λαχανικά σου σε μια σαλατιέρα. Στύψε 1/2 λεμόνι και ανάμειξε με το λάδι που άφησε ο σολομός στο ταψί. Στρώσε λίγο από τα λαχανικά σε κάθε πιάτο, βάλε από πάνω το μισό φιλέτο και περίχυσε με το μείγμα του λεμονιού. Σέρβιρε με μαι φέτα λεμόνι

Tip


Read More

And More