Μπισκότα Gingerbread

2h 30'
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Τα πιο χριστουγεννιάτικα μπισκότα με άρωμα βουτύρου και spicy γεύση τζίντζερ

Συστατικά

  • 3 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
  • 3⁄4 κ. γλυκού baking soda
  • 1⁄4 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. σούπας σκόνη τζίντζερ
  • 1 3⁄4 κ. γλυκού σκόνη κανέλας
  • 1⁄4 κ. γλυκού σκόνη γαρίφαλου
  • 6 κ. σούπας βούτυρο
  • 3⁄4 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1⁄2 φλ. μελάσα
  • 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το baking powder, τη baking soda, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε με το μίξερ το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και το αυγό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
  • Πρόσθεσε τη μελάσα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και συνέχισε το χτύπημα.
  • Σιγά-σιγά άρχισε να προσθέτεις το μείγμα αλευριού στο μείγμα βουτύρου, μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
  • Χώρισε τη ζύμη στη μέση, κάλυψε κάθε κομμάτι με μεμβράνη και άφησέ τα να φουσκώσουν για τουλάχιστον δύο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
  • Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε το ένα κομμάτι της ζύμης σε φύλλο πάχους περίπου μισού εκατοστού.
  • Με κουπάτ σε σχήμα gingerbread cookies (ανθρωπάκια) κόψε όλη τη ζύμη και τοποθέτησε τα μπισκότα στο ταψί σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήσε για επτά με 10 λεπτά και άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν για μερικά λεπτά όταν τα βγάλεις από το φούρνο.
  • Επανάλαβε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπισκότα και διακόσμησέ τα είτε με ζάχαρη άχνη, είτε με γλάσο ή icing.

Read More

And More