Νηστίσιμος κορμός σοκολάτας με Μακεδονικό Χαλβά

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

O κορμός από σοκολάτα είναι λατρεμένο γλυκό! Έχουμε μια παραλλαγή του με αρωματικό Μακεδονικό Ταχνί πορτοκαλι και Μακεδονικό Χαλβά, για να τον απολαμβάνεις και στη νηστεία. Απλά και σκανδαλιστικά απολαυστικός!

Συστατικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 220 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με πορτοκάλι
  • 24 ml σησαμέλαιο
  • 100γρ. Μακεδονικός Χαλβάς βανίλια κομμένος σε κύβους
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ εσπεριδοειδών
  • Προαιρετικά 50γρ. ψίχα καρυδιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε την κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ σπασμένη σε κομμάτια. Βάλε το μπολ πάνω από νερό που βράζει (καλύτερα να μην ακουμπά το νερό το μπολ) και λιώσε σε μπεν μαρί.
  • Πρόσθεσε το Μακεδονικό Ταχίνι και το σησαμέλαιο που θα κάνει τη σοκολάτα σου έξτρα γυαλιστερή
  • Στρώσε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με λαδόκολλα και ρίξε μια στρώση από τη λιωμένη σοκολάτα. Από πάνω στρώσε μια σειρά από κύβους Μακεδονικού Χαλβά. Αν θέλεις να βάλεις καρύδι ρίξε μαζί σε κάθε στρώση Μακεδονικού Χαλβά. Σκέπασε πάλι με σοκολάτα και επανάλαβε τη διαδικασία μέχρι να ολοκληρώσεις τα υλικά σου (ιδανικά τελειώνοντας με μια στρώση σοκολάτας)
  • Άφησε τον κορμό να κρυώσει καλά και βάλε στο ψυγείο να σφίξει καλά. Ξεφόρμαρε και κόψε σε φέτες για να σερβίρεις

Tip

Δοκίμασε αν δεν έχεις σησαμέλαιο να ρίξεις ένα κομμάτι μαργαρίνη. Δίνει πιο λεία και γυαλιστερή υφή στο γλυκό...

Read More

And More