Γλυκιά πίτσα με σοκολατένιο πάτο, κρέμα και φιστίκια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια γλυκιά αμαρτία που μπορεί εύκολα να ενταχθεί στη δίαιτά σου. Η μικρή ποσότητα με την απολαυστική γεύση σου δημιουργεί ικανοποίηση και όχι τύψεις.
Θερμίδες: 190/ μερίδα

Συστατικά

  • 28 μπισκότα σοκολάτας (5εκ. το καθένα)
  • 1/4φλ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 115γρ. τυρί κρέμα
  • 2κ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1φλ. σαντιγί με χαμηλά λιπαρά
  • 1/3φλ. φιστίκια ψιλοκομμένα
  • 2/3φλ. κομματάκια κουβερτούρας
  • 30γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • Λίγη λιωμένη καραμέλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πάρε ένα ταψάκι 23 εκατοστά.
  • Τοποθέτησε στον πάτο του μια μεμβράνη.
  • Λιώσε στο μίξερ τα 24 μπισκότα και ανακάτεψέ τα με το βούτυρο.
  • Πρόσθεσε τα λιωμένα μπισκότα στον πάτο από το ταψάκι και πίεσέ τα ώστε να σχηματίσουν μια γερή βάση.
  • Λιώσε και τα υπόλοιπα 4 μπισκότα και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη.
  • Πρόσθεσε τη σαντιγί και ανακάτεψε ελαφρώς.
  • Άπλωσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο ταψί.
  • Πρόσθεσε από πάνω τα φιστίκια, τα κομματάκια κουβερτούρας και τα λιωμένα μπισκότα που περίσσεψαν.
  • Περίχυσε με τη λιωμένη κουβερτούρα και την καραμέλα και άφησε το ταψάκι στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Χώρισε την πίτσα σε 16 κομμάτια και σέρβιρε από ένα σε κάθε πιάτο.

Tip


Read More

And More