Γλυκοπατάτες ψητές με σκόρδο

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Λαχταριστό και ελαφρύ γεύμα με ψητές γλυκοπατάτες και μπόλικη παρμεζάνα

Συστατικά

  • 3 μέτριες γλυκοπατάτες
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
  • Κόψε τις γλυκοπατάτες μαζί με το φλοιό τους σε κύβους και ριξ’ τες σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Πρόσθεσε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι στις γλυκοπατάτες και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Μετάφερέ τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και άπλωσέ τα σε μια στρώση.
  • Ψήσε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά, γύρισέ τους πλευρά και συνέχισε το ψήσιμο για άλλο περίπου 10 λεπτά.
  • Βγάλε το ταψί από το φούρνο, γύρισέ τον στο γκριλ, πασπάλισε τις γλυκοπατάτες με το λιωμένο σκόρδο και μισό από το τριμμένη τυρί και ανακάτεψε καλά τα υλικά.
  • Ρίξε και την υπόλοιπη παρμεζάνα ομοιόμορφα πάνω στις πατάτες και ψήσε για ένα με δύο λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Σέρβιρε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

And More