Καλτσόνε με λάχανο

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια light εκδοχή καλτσόνε που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!
θερμίδες: 240

Συστατικά

  • 112 γραμμ. μικρές κόκκινες πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • 2 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι μικρό κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 ½ κουτ. ρίγανη
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 8 χοντροκομμένες χωρίς κουκούτσι ελιές Καλαμών
  • 2 κουτ . ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τις πατάτες για 8 με 10 λεπτά.
  • Με μία τρυπητή κουτάλα βγάλε τις πατάτες στην άκρη.
  • Στο ίδιο νερό, ρίξε το λάχανο και μαγείρεψε 3-4 λεπτά να μαλακώσει.
  • Στράγγιξε και άφησε το στην άκρη.
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι και μαγείρεψε 5 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το σκόρδο και τη ρίγανη και τηγάνισε για 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε τις ντομάτες και άφησέ τες να σιγοβράσουν για 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους.
  • Πρόσθεσε τις ελιές και το ξίδι και μαγείρεψε 3 λεπτά ακόμα.
  • Αφαίρεσε από τη φωτιά και ανακάτεψε απαλά το μαϊντανό, τις πατάτες, το λάχανο και αλατοπιπέρωσε.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200° C και ψέκασε ένα ταψί με σπρέι μαγειρικής.
  • Χώρισε τη ζύμη σε 8 κομμάτια και άνοιξε το κάθε κομμάτι σε κύκλο περίπου 20 εκατοστά διάμετρο.
  • Βάλε 1/2 φλιτζάνι γέμισης στο μισό του κάθε κύκλου και δίπλωσε τη ζύμη.
  • Χάραξε 3 μικρές σχισμές στην κορυφή κάθε καλτσόνε.
  • Βάλε στο ταψί και άλειψε με λάδι.
  • Ψήσε 20 έως 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Tip


Read More

And More