Κινέζικα ρολά με κοτόπουλο και μάνγκο

40' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πρώτη φορά το σάντουιτς σου στη θάλασσα θα είναι διάφανο. Για να βλέπεις τι τρως! Μια ιδέα από την Κίνα για να διώξεις τη λιγούρα μετά το μπάνιο.

Συστατικά

  • 110 γρ. νούντλς ριζιού
  • Φύλλα για σπρινγκ ρολς (ρυζιού πάλι και διάφανα)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (το πράσινο μέρος)
  • Σόγια σος
  • Σος τεριγιάκι
  • Λίγο φυστικοβούτυρο
  • 110 γρ. κοτόπουλο στήθος βραστό
  • 1/4 φλιτζάνια φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
  • 1 μέτριο καρότο κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 μικρό ώριμο μάγκο καθαρισμένο και κομμένο σε μπαστούνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ρίξε βραστό νερό στα νούντλς και μούλιασέ τα για 15′ λεπτά. Στράγγιξέ τα και πλύνε με λίγο κρύο νερό. Χώρισέ τα σε 8 μερίδες.
  • Γέμισε ένα πλατύ και βαθύ μπολ με κρύο νερό, φαρδύ αρκετά ώστε να χωράνε τα φύλλα σου.
  • Δούλεψε με ένα φύλλο σπρινγκ ρολ κάθε φορά. Βούτηξέ το για 20” δευτερόλεπτα στο νερό και βάλτο σε μια λεία επιφάνεια να είναι ίσιο.
  • Βάλε λίγο κόλιανδρο, μάνγκο, καρότο, κοτόπουλο, φρέσκο κρεμμυδάκι στην άκρη του φύλλου (αφήνοντας περίπου 2 δάχτυλα απόσταση από την άκρη). Πρόσθεσε λίγα νούντλς, “βρέξε” με λίγη σος σόγιας και λίγο φυστικοβούτυρο (που θα έχεις μαλακώσει λίγο πριν το βάλεις για να απλωθεί ομοιόμορφα).
  • Τύλιξε σφιχτά και με προσοχή το φύλλο όπως τυλίγεις ντολμαδάκια.
  • Βάλε το σπρινγκ ρολς σε πιατέλα καλύπτοντάς το με βρεγμένο πανί ή βρεγμένο χαρτί για να μην ξεραθούν μέχρι να κάνεις και τα 8.
  • Σέρβιρε με σόγια σος ή βάλτα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Tip


Read More

And More