Κρέμα από γιαούρτι και τυρί με γλυκό βύσσινο

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το τυρί quark είναι η δικαίωση όσων τρελαίνονται για γλυκά, αλλά όχι για θερμίδες. Παράγεται από το κεφίρ (το ανθόγαλα) και είναι πανάλαφρο! Με αυτό λοιπόν, αλλά και το αγαπημένο σου γιαούρτι, ετοιμάζουμε ένα γλυκάκι που λιώνει στο στόμα και σερβίρουμε με γλυκό βύσσινο.

Θερμίδες 222

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι 2%
  • 2 φλιτζάνια τυρί quark
  • 1/3 του φλιτζανιού μέλι
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύσμα lime
  • ½ φλιτζάνι γλυκό κουταλιού βύσσινο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε το τυρί με το γιαούρτι να γίνουν ένα σώμα. Βάλε σε ένα σουρωτήρι τουλπάνι ή τούλι και ρίξε εκεί το μείγμα. Δέσε σφιχτά το τουλπάνι και βάλε το σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ να στραγγίξει και να σφίξει. Ιδανικά θα ήταν καλό να το κρεμάσεις κάπου για να βγάλει περισσότερα υγρά
  • Βάλε το μείγμα με το τυρί και το γιαούρτι σε ένα μπόλ και ανακάτεψε με το μέλι, τη βανίλια, το αυγό και το ξύσμα λεμονιού.
  • Βάλε σε 6 φορμάκια σιλικόνης, πίεσε καλά και ψήσε στους 180oC για 20′ περίπου λεπτά
  • Άφησε την κρέμα να κρυώσει και ξεφόρμαρε. Σέρβιρε με 2 κ.γ. βύσσινο σε κάθε γλυκό

Tip

To quark θα το βρεις σε μεγάλα super market! Αν τελικά σε δυσκολέψει η αναζήτησή του κάνε ακριβώς το ίδιο με φρέσκο ανθότυρο

Read More

And More