Λιγκουίνι με γαρίδες και σκόρδο

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Γαριδομακαρανονάδα; Γιάμι! Απόλαυσε την αγαπημένη σου συνταγή χωρίς ενοχές γιατί οι θερμίδες είναι ελάχιστες!
θερμίδες: 287

Συστατικά

  • 450 γραμμάρια λινγκουίνι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη παρμεζάνα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 450 γραμμάρια μεσαίες γαρίδες καθαρισμένες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τα ζυμαρικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν al dente.
  • Όταν είναι έτοιμα, στράγγιξε.
  • Σε ένα μεσαίο τηγάνι λιώσε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρασί, το τυρί, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και σιγόβρασε σε χαμηλή φωτιά για 3-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  • Δυνάμωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τις γαρίδες στην κατσαρόλα.
  • Μαγείρεψε για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι οι γαρίδες να αρχίσουν να παίρνουν ένα ροζ χρώμα.
  • Μην τις παραψήσεις.
  • Μοίρασε τα ζυμαρικά σε μερίδες και πρόσθεσε τη σάλτσα από πάνω.
  • Πασπάλισε με παρμεζάνα και φρέσκο ​​μαϊντανό αν θέλεις.

Tip


Read More

And More