Μακαρονόπιτα με χόρτα

1,5 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

“Πάντρεψε” τα ζυμαρικά με τα χόρτα και δημιούργησε μια πολύ εύκολη και νόστιμη πίτα!

Συστατικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • βούτυρο για τη φόρμα
  • περίπου 200 γραμμ. γλυκά χόρτα,καθαρισμένα και πλυμένα
  • 1,5 φλιτζ. γάλα
  • 3 μεγάλα αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 2 με 3 κ.γλυκού πιπέρι
  • 2 κ.γλυκού αλάτι
  • 200 γραμμ. τριμμένο πεκορίνο
  • 200 γραμμ. τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Βουτύρωσε μια κουμπωτή φόρμα για cheesecake γενναία και τύλιξέ την εξωτερικά με δυο καλές στρώσεις αλουμινόχαρτο (για να μη χυθούν ζουμιά).
  • Βράσε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Βγάλε τα από τη φωτιά όσο είναι ακόμη σκληρά (δηλαδή al dente) γιατί θα βράσουν και στο φούρνο.
  • Λίγο πριν τα αποσύρεις ρίξε μέσα και τα χόρτα να πάρουν μια βράση.
  • Στράγγιξέ τα καλά και άφησέ τα να κρυώσουν.
  • Ψιλόκοψε τα χόρτα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα τα αυγά και το γάλα με αλατοπίπερο.
  • Πρόσθεσε τη μισή ποσότητα από τα τυριά και τα χόρτα.
  • Ρίξε και τα μακαρόνια και ανακάτεψε καλά.
  • Βάλε τα μακαρόνια στη φόρμα και πασπάλισέ την με τα υπόλοιπα τυριά.
  • Ψήσε για περίπου 1 ώρα μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει και να δέσουν τα μακαρόνια.
  • Αν ροδίσει πολύ γρήγορα το τυρί, σκέπασε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο.
  • Βγάλε από το φούρνο και άφησε στην άκρη να σταθεί.
  • Ξεκούμπωσε τη φόρμα και με προσεκτικές κινήσεις βάλε την μακαρονόπιτα σε πιατέλα.

Tip

Για έξτρα άρωμα προτίμησε ένα πεκορίνο με πιπέρι!

Read More

And More