Μεσογειακή σαλάτα με όσπρια και μυρωδικά

15 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
6
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια σαλάτα με πρωτεΐνη από φυτικές τροφές.

Θερμίδες: 175/ μερίδα

Συστατικά

  • 430γρ. ρεβίθια (βρασμένα ή έτοιμα σε κονσέρβα)
  • 400γρ. μαύρα φασόλια (βρασμένα ή έτοιμα σε κονσέρβα)
  • 1 αγγούρι κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 1φλ. ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1/2φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/4φλ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1+1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδύασε τα ρεβίθια, τα φασόλια, τις λωρίδες αγγουριού, τα ντοματίνια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μαϊντανό και τη δυόσμο.
  • Σε ένα μικρό μπολ, χτύπησε το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
  • Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο μπολ, σε συνδυασμό με το αλάτι και το πιπέρι.

Read More

And More