Έχεις μήλα που είναι έτοιμα να χαλάσουν; Θες κάτι γλυκό αλλά δεν θες να χαλάσεις τη δίαιτά σου; Αυτή η μηλόπιτα είναι η συνταγή που ψάχνεις!
Θερμίδες: 222/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/8φλ. βρώμη
- 2κ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 1/4κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1κ. γλυκού κανέλα
- 1 μικρό μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- Λίγα καρύδια
- Λίγα αμύγδαλα
- Λίγες σταφίδες
- Λίγο γιαούρτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 140°C.
- Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί με 22 εκατοστά περίμετρο.
- Πρόσθεσε στο εσωτερικό του λίγο ελαιόλαδο.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρώς τα ασπράδια, το γάλα, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και τη ζάχαρη.
- Σε ένα μικρό μπολ κοσκίνισε το αλεύρι ολικής και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πρόσθεσε τις νιφάδες βρώμης.
- Πρόσθεσε σταδιακά τα ξηρά συστατικά μέσα στα υγρά συστατικά.
- Ρίξε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες μέσα στη ζύμη και ανακάτεψε ελαφρά.
- Μετέφερε τη ζύμη στο ταψάκι και άπλωσέ την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
- Πρόσθεσε από πάνω τις φέτες μήλου και πίεσέ τες ελαφρώς με το δάχτυλο.
- Ψήσε την πίτα για 20-25 λεπτά.
- Άφησε την πίτα να κρυώσει και κόψε σε 6 κομμάτια.
- Μοίρασε σε κάθε πιάτο από 1 κομμάτι και σέρβιρε από πάνω ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ