Μηλόπιτα με κανέλα και ξηρούς καρπούς

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Έχεις μήλα που είναι έτοιμα να χαλάσουν; Θες κάτι γλυκό αλλά δεν θες να χαλάσεις τη δίαιτά σου; Αυτή η μηλόπιτα είναι η συνταγή που ψάχνεις!
Θερμίδες: 222/ μερίδα

Συστατικά

  • 8 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8φλ. βρώμη
  • 2κ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1/4κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1κ. γλυκού κανέλα
  • 1 μικρό μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Λίγα καρύδια
  • Λίγα αμύγδαλα
  • Λίγες σταφίδες
  • Λίγο γιαούρτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 140°C.
  • Πάρε ένα αντικολλητικό ταψί με 22 εκατοστά περίμετρο.
  • Πρόσθεσε στο εσωτερικό του λίγο ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρώς τα ασπράδια, το γάλα, τη βανίλια, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα και τη ζάχαρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ κοσκίνισε το αλεύρι ολικής και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πρόσθεσε τις νιφάδες βρώμης.
  • Πρόσθεσε σταδιακά τα ξηρά συστατικά μέσα στα υγρά συστατικά.
  • Ρίξε τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες μέσα στη ζύμη και ανακάτεψε ελαφρά.
  • Μετέφερε τη ζύμη στο ταψάκι και άπλωσέ την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
  • Πρόσθεσε από πάνω τις φέτες μήλου και πίεσέ τες ελαφρώς με το δάχτυλο.
  • Ψήσε την πίτα για 20-25 λεπτά.
  • Άφησε την πίτα να κρυώσει και κόψε σε 6 κομμάτια.
  • Μοίρασε σε κάθε πιάτο από 1 κομμάτι και σέρβιρε από πάνω ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι.

Tip


Read More

And More