Μους γιαουρτιού με φράουλες

30' Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ποτέ ξανά ένα βελούδινο και απολαυστικό γλυκό δεν έδινε τέτοιο boost στο μεταβολισμό σου! Ασβέστιο και βιταμίνη C στα ύψη, σε μια φραουλένια απόλαυση που θα γίνει εμμονή.
Θερμίδες 165/Το ένα

Συστατικά

  • ½ κιλό φράουλες ώριμες
  • ¾ του φλιτζανιού γάλα εβαπορέ καλά παγωμένο στην κατάψυξη (να μην χάσει τη ρευστή του υφή)
  • 2 κ.γ. στέβια
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ φλιτζάνι νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε και καθάρισε τις φράουλες, Κόψε σε χοντρές φετούλες και κράτησε τη μισή ποσότητα στην άκρη. Λιώσε τις υπόλοιπες σε έναν επεξεργαστή. Αν θέλεις πέρασε από σήτα να γίνει πιο απαλό και χωρίς τα σποράκια
  • Χτύπησε το γάλα με μίξερ για αρκετή ώρα (10 λεπτά περίπου) να αυξηθεί ο όγκος του. Πρόσθεσε τη στέβια, τον πουρέ φράουλας και το γιαούρτι και ανακάτεψε να γίνουν ένα σώμα
  • Μοίρασε τα κομμάτια φράουλας και τα δημητριακά σε ποτήρια (τέσσερα περίπου) και από πάνω πρόσθεσε τη μους. Άφησε στο ψυγείο για 15′ με 20΄λεπτά να σταθεί

Tip


Read More

And More