Μπεσαμέλ

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μια παρεξηγημένη σάλτσα που αποφεύγουν οι νοικοκυρές να κάνουν επειδή θεωρούν ότι είναι δύσκολη. Η πιο απλή και νόστιμη σάλτσα για να κάνεις παστίτσιο, μουσακά και τόσες άλλες παρασκευές! Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ!

Συστατικά

  • 3 κ.σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 5 γεμάτες κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα χλιαρό
  • 1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ένα φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε μέτρια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίξε το αλεύρι και ανακάτεψε με σύρμα για να γίνει σαν πουρές.
  • Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα για να μη σβολιάσει.
  • Βάλε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  • Πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς να αφομοιωθούν στην κρέμα.
  • Ρίξε το τυρί και ανακάτεψε να λιώσει.

Tip

Εάν δεν είσαι φαν του τυριού ή θέλεις λιγότερες θερμίδες στη συνταγή παράλειψε το τυρί. Επίσης από την ώρα που θα βάλεις τη μπεσαμέλ σου πίσω στη φωτιά θα αρχίσει να πήζει. Το πόσο πηχτή θα γίνει εξαρτάται από το πόση ώρα θα την αφήσεις στη φωτιά ανάλογα με το πόσο πηχτή τη θέλεις εσύ.

Read More

And More