Παγωτό Μπανάνα

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Ο Ευτύχης Μπλέτσας μας παρουσιάζει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή: “Ένα από τα αγαπημένα μου επιδόρπια που συνήθως τρώω σε μορφή κρέμας, με το που αναμείξω τα υλικά στο μούλτι”

Συστατικά

  • 1 ποτήρι κρύο γάλα
  • 4 ώριμες μπανάνες
  • 1 μπολ φυστίκια κάσιους ωμά, μουλιασμένα για 30 λεπτά στο νερό
  • 20 φουντούκια κοπανισμένα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη βανίλιας
  • Κομματάκια κουβερτούρα (προαιρετικά)  

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Καθάρισε τις μπανάνες, κόψτες σε κομμάτια και βάλτες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες (Μπορείς να αφήσεις τις μπανάνες εως και 3 εβδομάδες στην κατάψυξη)
  • Βγάλε τις μπανάνες από το ψυγείο και άφησε τες 2 λεπτά να μαλακώσουν
  • Βάλε τις μπανάνες, το γάλα και τα κάσιους σε ένα μιξερ με ελάχιστο νερό. Χτύπα τα υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα
  • Αφού βάλεις την κρέμα σε ένα μπολ, πρόσθεσε τα φουντούκια και την σοκολάτα και ανακάτεψε με ένα κουτάλι
  • Σέρβιρε αμέσως ή διατήρησε στο ψυγείο για λίγες ώρες  

Tip

Αν θες να κάνεις το παγωτό νηστίσιμο αντικατάστησε το γάλα με χυμό μπανάνας ή φυτικό γάλα (σόγιας ή καρύδας)

And More