Συνταγή για πικάντικη φασολάδα

1 ώρα και 45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Ένα ζεστό μαμαδίστικο πιάτο για τις κρύες μέρες που διανύουμε. Μία πικάντικη φασολάδα με πολλά μπαχαρικά για να ευχαριστήσεις τον ουρανίσκο και το μεταβολισμό σου. 

Συστατικά

  • 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 400 γρ. φασόλια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
  • χυμός από 2 λάιμ
  • 1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουτ. της σούπας κύμινο
  • 1 κουτ. της σούπας τζίντζερ
  • 1 κουτ. του γλυκού μπούκοβο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Από το προηγούμενο βράδυ, αφήνεις τα φασόλια να μουλιάσουν σε ένα νερό και την επόμενη ημέρα αδειάζεις το νερό και τα μη καθαρισμένα φασόλια.
  • Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρεις το σκόρδο και το κρεμμύδι, μέχρι να αποκτήσουν ροδαλό χρώμα. Προσθέτεις τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά, ανακατεύεις και το αφήνεις να τσιγαριστεί για 3 λεπτά σε μέτρια ένταση.
  • Ανοίγεις το καπάκι, γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό στην μέση, ρίχνεις τη σάλτσα ντομάτας, ομογενοποιείς και αφήνεις να βράσει για 10 – 15 λεπτά.
  • Προσθέτεις την πιπεριά, τα φασόλια και τα μπαχαρικά σου, ανεβάζεις φωτιά, σκεπάζεις με το καπάκι και αφήνεις να βράσει για 50 λεπτά.

Read More

And More